Pretraga

U NSK krenula akcija vraćanja knjiga bez plaćanja zakasnine, trajat će par dana

A- A+

Iako se knjige sve više i više čitaju u .pdf formatu, knjižice su i dalje nezaobilazna točka, barem u životima studenata. Čak i da ne želite posuditi nešto za vlastiti užitak, velike su šanse da će vam biti potrebna nekakva stručna literatura, po koju ćete jednostavno morati otići u knjižnicu.

Foto: Unsplash

Odlasci u knjižnicu su danas itekako romantizirani, pa je jako lijepo i simpatično zamišljati zanimljive avanture u kojima biste se mogli naći dok idete u knjižnicu, dok ste tamo, ili možda pri povratku doma. Nažalost, najčešća drama koja se odvija je ona kada je potrebno platiti zakasninu. Iako je vrlo jasno do kada morate vratiti knjigu, nerijetko se dogodi da se taj rok ipak ne ispoštuje.

Na veliku sreću svih kasnilaca, Nacionalna sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira veliku akciju povodom obilježavanja Dana Knjižnice. Sve posuđene knjige je moguće vratiti bez plaćanja zakasnine, od 21. veljače do 23. veljače. O akciji su obavijestili na Facebook stranici, a napomenuli su i da se knjige se vraćaju na pult na kojem su bile posuđene, odnosno na ulaznoj razini te u čitaonicama na trećem i četvrtome katu.