Pretraga

U dvorištu škole otvorena vanjska teretana: Jedna sprava namijenjena osobama s posebnim potrebama

A- A+

Otvoreno je prvo vježbalište na otvorenom u dvorištu Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači. Vježbalište se sastoji od ukupno devet sprava, od kojih je jedna od sprava namijenjena osobama s posebnim potrebama. Ovom se vanjskom teretanom obećava poticati zdrav život i aktivnosti, s posebnim naglaskom na inkluzivnost i zajednički prosperitet njenih žitelja.

U dvorištu Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači otvoreno je novo vježbalište na otvorenom. Ovo vježbalište, vrijedno 252 tisuća eura, postalo je stvarnost zahvaljujući velikodušnoj podršci Hrvatske Lutrije i Općine Pitomača. Projekt je pokrenut povodom obilježavanja 50 godina rada Hrvatske Lutrije i raspisivanja natječaja za dodjelu sredstava lokalnim samoupravama s ciljem opremanja parkova za vježbanje na otvorenom.

Vježbalište prilagođeno i osobama s invaliditetom

Na otvorenju ovog vježbališta bili su i učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače koji su na najbolji mogući način pokazali primjenu tih sprava i tako potvrdili kako je u zdravom tijelu doista zdrav duh. Ova inicijativa omogućila je 20 županija, zajedno sa zainteresiranim općinama, da grade vježbališta na otvorenom i potiču zdrav način života.

– Općina Pitomača ima sreće što je jedna od 20 općina u Hrvatskoj koja je nagrađena sredstvima u iznosu od 12 tisuća eura za izgradnju ovog vježbališta. Ono je dostupno svim mještanima Pitomače i posebno prilagođeno osobama s invaliditetom. Naša misija je stvaranje sretnije i aktivnije Hrvatske, i ovo je samo jedna od inicijativa koju kao društveno odgovorna tvrtka kontinuirano provodimo, istaknuo je na otvorenju Zoran Mlinarević, direktor Regije Istok Hrvatske Lutrije.

Izdvojeni članak
SN Ivan Goran Kovačić sprave za vježbanje

U dvorištu doma osvanula vanjska teretana, studenti od sada mogu vježbati na svježem zraku

Ima devet modernih sprava

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Pitomača, Danijel Petković, naglasio je važnost novog vježbališta za zajednicu. Na otvorenju je rekao kako je ovo prvo vježbalište ovakvog tipa u Općini, ali i da se nada kako neće biti posljednje.

– Imamo oko 20 sportskih udruga i brojne rekreativce, tako da će ovo vježbalište sigurno biti učestalo korišteno. Zahvaljujući potpori Hrvatske Lutrije i naše Općine, kompletno smo uredili ovaj prostor, kazao je Petković.

Ovom velikodušnom donacijom Hrvatske Lutrije, Općina Pitomača je dobila novo vježbalište na otvorenom s devet modernih sprava, čime su pridonijeli lokalnom razvoju i poboljšanju života svojih stanovnika. Otvorenje ovog vježbališta prilika je za ulaganje u lokalne zajednice i poticanje sportskih aktivnosti, a svakako je korak prema stvaranju sretnije i zdravije Hrvatske, koja će moći uživati u novom prostoru za tjelesnu aktivnost.