Pretraga

U ovoj se srednjoj školi provodi vlastita kurikularna reforma

A- A+

Srednja škola Ivanec ove je godine vrlo zaposlena i to trima projektima za koje je iz Europskih fondova povukla gotovo 4,5 milijuna kuna. Pozitivan stav u ovoj srednjoj školi ne čudi, jer je grad Ivanec u samom vrhu hrvatskih gradova i općina prema privlačenju investicija i korištenju novca iz fondova Europske unije.

Facebook Srednja škola Ivanec

Grad Ivanec je među prvacima u Hrvatskoj kada se govori o povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, stoga ne čudi da je i Srednja škola Ivanec ove godine zaposlena i to trima projektima, za koje je iz Europskih fondova povukla gotovo 4,5 milijuna kuna, prenosi zagorje-international.hr.

Izdvojeni članak

Srednja škola Ivanec

Suvremene metode u nastavi za ekonomiste prvi je ovogodišnji projekt u ovoj srednjoj školi, a završio je u svibnju. Ovaj je projekt donio promjenu dopuštenih 15 posto strukovnih kurikuluma i omogućio učenicima korištenje učeničkog softvera koji je izradila tvrtka Infomare. Ovaj je softver identičan softveru koji se koristi u stvarnom svijetu, u tvrtkama, pa učenici rade knjiženja na računalu, a ne na papiru kao do sad. 

Osim novog softvera, treba istaknuti i portal za e – učenje, koji koristi cijela škola. Portal omogućuje profesorima da komuniciraju s učenicima, da stavljaju domaće zadaće, prezentacije, materijale s predavanja, a mogu se i rješavati testovi. Kada završe s testom, odmah su vidljivi rezultati, pa su profesori rasterećeni ispravljanja testova. 

Drugi projekt je Heureka – spoznajom do uspjeha, koji je namijenjen za gimnazijalce. U sklopu ovog projekta osmišljena su četiri nova fakultativna predmeta za gimnazijalce – statistika, eksperimentalna fizika, razvoj mobilnih aplikacija i digitalna kartografija, koji se od ove školske godine provode u školi. 

Izdvojeni članak

Elektrostrojarska škola Varaždin u projektu vrijednom preko milijun kuna

Treći projekt donio je novost za školu, jer se odnosi na područje obrazovanja odraslih, program Referent poslovne podrške, za obavljanje poslova putem informacijskih poslovnih sustava, odnosno, e – sustava. Program je već odobren, a trenutno se radi na pilot edukaciji, testira se program i nudi se besplatna edukacija za 12 polaznika u Ivancu i 12 polaznika u Novom Marofu. Novi Marof je projektni partner, komentirala je ravnateljica Kozina, koja je zaslužna za sve projekte i piše ih sama. Ravnateljica ima i administrativnu podršku – dvije zaposlenice projektnog tima, koji je u školi formiran također zahvaljujući poticajima iz EU fondova.

U ovoj se školi odvaja puno vremena i truda, ali se zato vide i rezultati. Ravnateljica Kozina naglašava kako se trude obrazovnu ponudu prilagoditi potrebama tržišta rada, pa su tako na inicijativu gospodarstvenika, jer im treba kadra, uveli srednjoškolski program za izobrazbu CNC operatera. Iako je kurikularna reforma stala na nacionalnoj razini, za ovu je srednju školu ona već započela, jer se modernizira gimnazijsko i strukovno obrazovanje, kao i obrazovanje odraslih.