Pretraga

U samoizolaciji 8.955 učenika i 154 zaposlenika: Skoro sve škole idući tjedan na istom modelu nastave

A- A+

Značajan broj učenika, njih čak 8.955, trenutno se nalazi u samoizolaciji, kažu to podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ipak, u skoro svim županijama i školama nastava će se idućeg tjedna odvijati ‘licem u lice’, odnosno prema modelu A, u školama.

nastava-ispit

Ilustracija: Unsplash

Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u posljednja 24 sata zabilježeno je 2.234 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 34.973. Među njima je 2.539 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 327 pacijenata.

U samoizolaciji značajan broj đaka

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Hrvatskoj je u ovom trenutku 4.824 COVID pozitivnih učenika, od čega su njih 2.958 učenici osnovnih škola, a 1.866 njih su srednjoškolci. Samoizolacija je trenutno određena za čak 8.955 učenika, točnije za 6.256 učenika osnovnih i 2.699 učenika srednjih škola. Detaljne podatke Ministarstva po županijama možete vidjeti u tablicama u nastavku, s tim da se u prvoj nalaze trenutni podaci o COVID pozitivnim učenicima, a u drugoj brojke učenika u samoizolaciji.

Izvor: MZO

Kada je, pak, riječ o zaposlenicima škola, zaraženo je trenutno njih 854, a dodatna 154 su u samoizolaciji, kažu to podaci kojima raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Stanje po županijama možete vidjeti u tablici u nastavku.

Izvor: MZO

U većini škola nastava prema modelu A

No, nastava će se, za razliku od početka ovog mjeseca, u većini županija i škola odvijati na redovit način, uživo ‘licem u lice’. Modele rada koje su Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostavili osnivači možete vidjeti u tablici u nastavku. Pritom treba napomenuti kako pojedini gradovi mogu donijeti odluke o drugačijem modelu za škole kojima su osnivači, što je obično slučaj kod osnovnih.

Pojasnimo i kako model A nastave znači da su svi učenici u školi, na nastavi ‘licem u lice’. Model C oznaka je za nastavu koja se provodi isključivo na daljinu, online. U dokumentu u nastavku možete vidjeti kakve su odluke donijele pojedine županije, a riječ je, kao što smo istaknuli u uvodu, o podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izvor: MZO


Poslušajte naš podcast Redakcija na temu COVID potvrda: