Pretraga

U pojedinim školama u okolici Osijeka ni u četvrtak neće biti nastave

A- A+

Zbog požara koji je sinoć izbio u u tvrtki ‘Drava International’ u naselju Brijest kod Osijeka, u nekim je školama u okolnim mjestima danas bila otkazana nastava. Neke osnovne škole najavile su da nastave neće biti niti u četvrtak. Svoje učenike o otkazivanju nastave zbog požara obavijestila je škola u Antunovcu u sklopu koje je i područna škola u Ivanovcu. U Čepinu nema nastave, ali u obavijesti stoji da je to zbog Dana učitelja.

Prazna učionica

Prazna učionica | foto: Canva

Iako je kvaliteta zraka u Osijeku zadovoljavajuća i osječki učenici su danas išli u škole, dim od požara koji je izbio u Brijestu kod Osijeka odlazi prema okolnim naseljima te je, zbog toga, danas bila otkazana nastava za brojne učenike. Nastava je danas bila otkazana u školama u Antunovcu, Čepinu, Ernestinovu, Laslovu, Ivanovcu i Vuki, a neke od njih nastavu neće održati niti u četvrtak.

Škole u kojima nastava zbog požara neće biti održana niti u četvrtak, 5. listopada su Osnovna škola u Antunovcu i područna škola u Ivanovcu. Osnovna škola Vladimira Nazora u Čepinu izvijestila je da sutra isto nema nastave, ali zbog Dana učitelja.

– Sukladno obavijesti Upravnog odjela za obrazovanje i mlade i u dogovoru sa Stožerom CZ obavještavamo sve učenike i roditelje da sutra 5.10. neće biti nastave u Antunovcu i Ivanovcu zbog situacije s požarom na Brijestu. Nastava za danas i sutra nadoknadit će se u planirane nenastavne dane tijekom školske godine, stoji u obavijesti Osnovne škole u Antunovcu.

Podsjećamo, u Brijestu kod Osijeka od ponoći gori deponij plastike koji vatrogasci još uvijek ne uspjevaju ugasiti. Udisanje dima, osobito od ovakvog požara u kojemu izgara plastika, iznimno je opasno pa je Hrvatski zavod za javno zdravstvo građanima izdao preporuku da ne izlaze van ako to baš nije nužno, a ako baš moraju izlaziti da nose FFP2 maske. Također, preporuča se da zatvore sve prozore i vrata, da operu voće i povrće koje beru iz svojih vrtova te da prašinu i podove brišu mokrim krpama kako se prašina i štetne čestice ne bi uzburkale.

Copy link
Powered by Social Snap