Pretraga

Veliki požar u Osijeku, gori skladište plastike: Otkazana nastava u više škola

A- A+

Požar koji je, nešto iza ponoći, izbio u osječkoj tvrtki ‘Drava international’ i dalje nije pod kontrolom. S obzirom na to da se radi o skladištu u kojemu se nalaze tisuće tona plastike koja gori i čiji se dim nezaustavljivo širi, građani su upozoreni da ne izlaze van. Također, neke škole u mjestima oko Osijeka danas neće raditi.

Požar u tvrki 'Drava International' u Osijeku

Požar u tvrki ‘Drava International’ u Osijeku | foto: Screenshot/YouTube

Zbog požara koji je izbio u tvrtki ‘Drava International’ u naselju Brijest kod Osijeka, škole u nekim mjestima oko Osijeka danas će biti zatvorene. Naime, požar još nije stavljen pod kontrolu, a počeo je puhati vjetar koji sav dim nosi prema jugu. Do sada je donesena odluka da se nastava otkazuje u Antunovcu, Ivanovcu, Ernestinovu, Laslovu, Čepinu i Vuki.

U skladištu koje gori nalazilo se tisuće tona plastike i drugih zapaljivih tvari čije je udisanje vrlo štetno.

– Molim one građane koji baš ne moraju, da ne izlaze na otvoreno jer postoji mogućnost štetnog djelovanja plinova koji su ispušteni u zrak s obzirom na gorenje plastike, rekao je Dragan Vulin, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka.

Rekao je i kako područje Grada Osijeka nije ugroženo jer dim trenutno odlazi na jug te da zbog toga nema potrebe za odgađanjem nastave u Osijeku. No, dodao je kako svakako, iz predostrožnosti, preporučuje da djeca, ali i svi drugi građani, što manje borave na otvorenom i da što manje prozračuju.

– Poštovani roditelji, zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova nastalih uslijed požara plastike na području Brijesta, danas neće biti nastave u našoj školi. Poruka Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) glasi: ‘Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu, stoji u priopćenju Osnovne škole Miroslava Krleže u Čepinu.

Požar gasi oko sto vatrogasaca s 50 vatrogasnih vozila.