Pretraga

U Zagrebu kreće jedno od najvećih srednjoškolskih natjecanja, sudjeluju učenici iz preko 200 škola

A- A+

Prvi od tri dana natjecanja WorldSkills Croatia počinje danas. U Zagreb dolazi 360 učenika srednjih strukovnih škola i njihovih 339 mentora, a natjecanje će se održati na Zagrebačkom velesajmu. Učenici će odmjeriti svoje snage u 41 disciplini, od pekarstva, frizerstva, elektroinstalacija pa do robotike. Na svečano otvaranje danas dolazi i ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Marina Tunić | foto: press, WorldSkills Croatia 2019.

Državno natjecanje učenika strukovnih škola, WorldSkills Croatia, svečano počinje danas, a trajat će sve do 12. svibnja. Natjecanje organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a natječe se ukupno 360 učenika uz svojih 339 mentora. Otvaranje natjecanja popratit će i ministar Radovan Fuchs.

– Uz sudjelovanje više od 200 strukovnih škola u šest paviljona, u prostoru većem od 14.000 metara kvadratnih, tijekom tri dana natjecanja očekuje se više od 10.000 posjetitelja, a posebice učenika više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske i inozemstva, priopćili su iz AZOO-a.

Izdvojeni članak

Na veliko natjecanje učenika u Zagreb stiže 360 učenika, a održavat će se čak tri dana

Na ovom natjecanju učenici će odmjeriti svoje snage u 41 disciplini poput pekarstva, frizerstva, elektroinstalacija i robotike. Uz natjecatelje na smotri će se predstaviti i učenici čiji će radovi biti proglašeni najboljima u online glasanju prije samog događaja.

– U svakoj zoni discipline bit će osmišljene aktivnosti ‘Isprobaj vještinu’ kroz koje će učenici moći praktično isprobati vještine specifične za određeno zanimanje. Sve ove aktivnosti osmišljene su s ciljem poticanja učenika osnovnih škola na nastavak svog školovanja u nekom strukovnom obrazovnom programu, poručili su iz AZOO-a.