Pretraga

Ubojica Luke Ritza na slobodi

A- A+

ezadar.hr

Odlukom Vrhovnog suda 19-godišnji R.L., jedini napadač LukeRitza optužen na zatvorsku kaznu, pušten je na slobodu. Unatoč žalbi Županijskog državnog odvjetništva ipak je odlučeno da je dovoljna devetomjesečna kazna, tj. odslužene dvije trećine prvostupanjske presude.

Nakon odluke o puštanju ubojice LukeRitza na uvjetnu sloboduuvažena je žalba Županijskog državnog odvjetništva. Unatoč trudu i naporima tužiteljstva, R.L. je napustio kaznionicu u Požegi čim je potvrđena siječanjska odluka Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda. Tužiteljstvo je tvrdilo da se svrha kažnjavanja neće ispuniti ako mladić ne izađe na slobodu, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Vrhovni sud se složio s R.L.-ovim odvjetnikom Krešimirom Škaricom kako su ispunjeni svi uvjeti za uvjetni otpust.

Ostala je odluka Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda kako se osuđenik do kraja kazne, koja istječe 3. kolovoza, mora dva puta mjesečno javljati Centru za socijalnu skrb.

Podsjećamo kako je, izuzevši osudu R.L.-a, ostala četvorka prošla s blažim kaznama i da se trenutno svih pet napadača nalazi na slobodi.

Za kraj vam želimo poručiti da razmislite o pitanju tiskanom na plakatima Zagrebe, zašto štitiš ubojicu?. I u krajnjem slučaju mislite li da se u Hrvatskoj, izuzevši ovaj slučaj, štite svi maloljetni nasilnici?