Pretraga

Učenica iz Osijeka operirana u Češkoj dok je bila na maturalcu

A- A+

Sedamnaestogodišnja učenica iz Osijeka tijekom maturalca u Pragu doživjela je, kako kaže njena majka, nešto nalik moždanom udaru i morala je biti operirana. Dobra je vijest da je operacija prošla dobro i započeo je oporavak, a liječnici kažu da bi kroz tjedan dana trebala stati na noge. Za otprilike mjesec dana mogla bi se čak i vratiti u školu, piše Glas Slavonije.

Foto: Pixabay.com

Dok je bila na maturalcu u Češkoj, 17-godišnja učenica Medicinske škole iz Osijeka pretrpjela je nešto nalik moždanom udaru. Naime, pukla joj je žilica u glavi i morala je biti operirana, no liječnici kažu kako je sve prošlo dobro i započeo je oporavak, piše Glas Slavonije.

Za tjedan dana trebala bi stati na noge, a već za mjesec mogla bi krenuti i u školu

Za Glas Slavonije izjavu je dala majka učenice koja je potvrdila kako se radi o nečemu sličnom moždanom udaru, no i sama nije znala reći što se točno dogodilo.

Izdvojeni članak
policijski auto

Na maturalcu u Pragu smrtno stradao učenik iz Šibenika

– Rečeno nam je da joj je pukla žilica u glavi i morala je biti operirana, a njezino stanje bilo je vrlo slično moždanom udaru. Dobra je vijest što se nakon operacije oporavlja dobro i prema liječničkim prognozama, trebala bi stati na noge za nekih tjedan dana, a čim prohoda, treba se vratiti u Hrvatsku. Također je liječnik rekao da bi se za mjesec dana mogla i vratiti u školu. Dobar je znak da i nakon operacije sve protječe u redu, naša kći je svjesna svega i sve zna. Vjerujemo da će biti sve u redu i dalje, kazala je njezina majka.

Ona je odmah po primitku vijesti otišla u Prag i svakodnevno posjećuje kćer koja se još uvijek nalazi u bolnici. Dodaje i kako njezina kći nikada prije nije imala sličnih zdravstvenih poteškoća i ostaje nejasno što je prouzročilo to stanje, inače vrlo rijetko u adolescentskoj dobi.

Sreća u nesreći je to što se učenica u kritičnom trenutku nalazila u društvu prijatelja i razrednice

Njezina majka napominje kako je sreća u nesreći bila u tome što se u kritičnom trenutku nalazila u društvu prijatelja i razrednice. Iz Medicinske škole potvrdili su kako se radi o zdravstvenom stanju koje nipošto nije uzrokovano neprimjerenim ponašanjem.

– Učenica je zbrinuta i dobro se oporavlja. Ostali maturanti koji su bili ondje na maturalnom putovanju sretno su se vratili i krenuli s prvim danom nastave, potvrdila je za Glas Slavonije Renata Gal, ravnateljica Medicinske škole Osijek

Majka unesrećene učenice kaže kako bi učenica trebala za tjedan dana doći u Hrvatsku, i to vozilom tamošnje hitne pomoći.