Pretraga

Učenici iznimno zainteresirani za građanski odgoj i obrazovanje

A- A+

Prošla su dva tjedna od eksperimentalnog uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja, a učenici su pokazali veliku zainteresiranost i volju za daljnim učenjem novog predmeta. Nakon prvog trodnevnog treninga na Sljemenu, zadovoljni profesori i učitelji krajem rujna odlaze na drugi, koji će se održati u Tuheljskim toplicama.

Škole koje sudjeluju u eksperimentalnom uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja su: OŠ Ivan Goran Kovačić – Velika, OŠ Ivan Goran Kovačić – Petrinja Gora, OŠ Ivan
Goran Kovačić – Duga Resa, OŠ Siniša Glavašević – Vukovar, Srednja škola Obrovac i Ekonomska i turistička škola Daruvar.

U osnovnim školama ove se godine GOO provodi na dobrovoljnoj osnovi ili kao izborni predmet. U dvije srednje škole koje sudjeluju u eksperimentalnom uvođenju, novi predmet je postao obvezan i zauzeo mjesto politike i gospodarstva.

www.rtl.h

Izdvojeni članak

Održavaju se treninzi za usavršavanje učitelja i nastavnika

Učenici zainteresirani za GOO

Učenici srednjih i osnovnih škola pokazali su iznimnu zainteresiranost za novi predmet i izrazili želju za daljnim učenjem i suradnjom. Na novom predmetu učit će o demokraciji, globalizaciji, kontroliranju sukoba i emocija te razlikovanju dobra i zla.

– Učenici trebaju ovladati osnovnim pojmovima građanskog odgoja, da bi znali prepoznati kada su njihova prava ugrožena i kome da se obrate, objasnila je prof. Davorka Šorak koja je sudjelovala na prvom treningu na Sljemenu.

Drugi trening u Tuheljskim toplicama

GOO će u svim školama predavati već zaposleni učitelji ili profesori za koje se održavaju treninzi kako bi što bolje prenijeli znanje svojim učenicima. Predavači su zadovoljni prvim treningom i potvrdili su svoj dolazak i na drugi koji će se održati krajem rujna u Tuheljskim toplicama.

– Dojmovi učiteljica koje sam poslala na trening su izvrsni. Na drugom treningu sudjelovat će sve učiteljice kao i na prvom, osim jedne koja je
zamijenjena drugom učiteljicom, riječi su ravnateljice OŠ Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi, prof. Sanje Ferkule.