Pretraga

Učenici Podcrkavlja kod Broda u ponedjeljak iz protesta neće u školu

A- A+

Roditelji učenika iz Podcrkavlja kod Slavonskog Broda ovog će ponedjeljka prosvjedovati ispred novoizgrađene škole u mjestu, a djeca neće ići na nastavu. Povod prosvjeda su birokratski problemi zbog kojih nova škola još nije u funkciji, pa djeca moraju ići u staru i derutnu školu, ili putovati.

foto: YouTube screenshot

Izdvojeni članak

Prosvjed za kurikularnu reformu: Više od 650.000 učenika uhvaćeno je u klopku obrazovnog sustava

Roditelji su se na bojkot odlučili nakon što su im djeca, iako u mjestu postoji novoizgrađena škola koja nije funkciji, i ove školske godine nastavu morala pohađati u staroj i po zdravlje opasnoj školi.

– Obraćam Vam se u ime roditelja djece koja pohađaju OŠ “Blaž Tadijanović” u Općini Podcrkavlje, a koja škola ne zadovoljava minimalne uvjete za normalno pohađanje nastave te koja predstavlja opasnost po život i zdravlje naše djece, ne postojanja minimalnih uvjeta, od sanitarnog čvora kuhinje, blagovaonice, kao i broja učionica dok 200 metara niže postoji novosagrađena škola sa sportskom dvoranom koja nije u uporabi i stoji prazna i propada”, kaže Željko Medić, Predsjednik Vijeća roditelja, prenosi Brodportal.hr

Kako piše Brodportal.hr, problemi s novom školom traju već pet godina, a u to je vrijeme država na nju potrošila 14,5 milijuna kuna. Izgradnja se odvija kroz dva ministarstva: MZOS gradi školu, a Ministarstvo regionalnog razvoja dvoranu. Ove je godine zapelo oko natječaja za opremanje škole. 

Roditelji će ispred nove škole prosvjedovati  u ponedjeljak u 8 sati.