Pretraga

Učenici Ugostiteljske škole Opatija pripremali humanitarnu fritaju od šparoga

A- A+

Tradicionalni humanitarni Gastro Cooking Show, kao jedna od aktivnosti manifestacije Ri gastro održan je na Korzu. Specijalitete od šparoga pripravljali su kuhari restorana uključenih u akciju Tjedan šparoga i učenici Ugostiteljske škole iz Opatije, a njima se pripremom velike fritaje od 30 jaja, pridružio i gradonačelnik Vojko Obersnel.

srednja.hr

Učenici opatijske ugostiteljske škole sudjelovali su u humanitarnom kulinarskom showu na riječkom Korzu. U sklopu manifestacije Ri Gastro održan je Tjedan šparoga u kojem su učenici, uz profesionalne ugostitelje, pripremali specijalitete od šparoga i posluživali okupljene građane. Ova je škola poznata po tome da učenike obučava prvenstveno u onom praktičnom dijelu i u to ulaže puno truda. Učenici imaju priliku raditi uz bok s profesionalnim ugostiteljima i tako odrađivati svoju školsku praksu. 

– Drago nam je da možemo sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji i svojim znanjem pomoći. Imamo praksu u školi i ovu vanjsku. Moramo odraditi 360 sati prakse i stvarno puno naučimo. Pripremaju nas za bolji život, rekla nam je učenica Elizabeth

Fritaju od 30 jaja pripremao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a učenici su pohvalili njegova kulinarska umijeća. Prihodi od prodaje jela bili su namijenjeni Socijalnoj samoposluzi. Prikupljeno je gotovo 3 tisuće kuna od kojih će se kupiti hrana i higijenske potrepštine za korisnike Socijalne samoposluge.