Pretraga

Očito je da na izlete ove godine nećemo moći: Provjerili smo s Ministarstvom što škole moraju učiniti

A- A+

Veliki broj roditelja i nastavnika ovih se dana pita što je s odgodom planiranih izleta. Naime, kako tvrde nastavnici, neke Agencije kažu im da će novac vratiti nakon što Ministarstvo znanosti i obrazovanja odluči da se sve otkazuje. Iz MZO-a ističu kako škole u suradnji s roditeljima trebaju donijeti odluku o eventualnoj odgodi planiranih putovanja za narednu školsku godinu, a ako to nije moguće onda mogu odlučiti o otkazivanju putovanja.

Foto: Pixabay

Izdvojeni članak

Čak 3.571 osoba odgovorila na pitanje je li u njihovoj školi odgođen izlet zbog koronavirusa

– Zbog epidemiološke situacije i aktualnih uputa Stožera za civilnu zaštitu, izgledno je da do kraja ove školske godine neće biti nikakvih školskih putovanja, kažu nam iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dio roditelja i nastavnika se, naime, ovih dana pita što je s otkazivanjem izleta, odnosno hoće li se roditeljima vratiti novac za izlete na koje učenici sada sigurno neće ići.

– Neke Agencije kažu da će novac vratiti nakon što Ministarstvo znanosti i obrazovanja odluči da se sve otkazuje, ističu nastavnici.

Vrijedi odluka: Izleti se odgađaju do daljnjega

Budući da je Ministarstvo prije nešto manje od mjesec dana donijelo uputu da se do daljnjeg odgode sve planirane aktivnosti, provjerili smo kakav je trenutan stav MZO-a s tom tematikom.

Ističu kako se uputa koju je ministrica Blaženka Divjak izdala početkom ožujka odnosila na situaciju koja je u ovih nekoliko tjedana uvelike promijenjena.

– Škole u suradnji s roditeljima trebaju donijeti odluku o eventualnoj odgodi planiranih putovanja za narednu školsku godinu, a ako to nije moguće onda mogu odlučiti o otkazivanju putovanja, pojašnjavaju iz Ministarstva.


Za dodatan zanimljiv i koristan sadržaj pretplatite se na naš YouTube kanal. U suradnji s NCVVO-om pokrenuli smo seriju podcasta na temu državne mature pod nazivom ‘U centru mature’, pa posebno koristan sadržaj na našem YouTubeu očekuje maturante i oni koji će to postati.