Pretraga

Učeniku s autizmom stariji kolega prijetio smrću i da će spaliti tijela njegove obitelji

A- A+

Učenik s autizmom jedna zagrebačke osnovne škole već dva dana ne pohađa nastavu zbog vršnjačkog nasilja. Naime, njegov kolega iz višeg razreda prijetio mu je smrću, ali i da će ubiti i njegovu obitelj. Uz prijeteće poruke, poslao mu je i sliku sebe kako drži pištolj u ruci. Roditelji učenika s autizmom s ovom su pričom izašli u medije i rekli kako institucije ne rade dovoljno dobro svoj posao, a iz škole su poručili kako u ovom konkretnom slučaju rade sve po protokolu.

tužno dijete

Foto: Canva

Majka učenika koji ima poremećaj iz spektra autizma je za RTL-ov danas.hr ispričala kako njen sin dobiva prijetnje smrću od starijeg učenika iz škole. Zbog vršnjačkog nasilja već dva dana ne ide u školu, a prijetnje nije dobio samo on osobno, već mu je učenik rekao i kako će ubiti i njegovu obitelj.

– Da će spaliti naša tijela i da nitko neće znati tko je to napravio. Poslao je neke brojeve koje su trebale značiti da zna na kojim su koordinatama moj sin. I poslao je sliku kako u ruci drži pištolj. Ne znam je li je to pravi pištolj, rekla je majka učenika s autizmom za RTL.

Izdvojeni članak
dječje ruke koje se drže za metalnu ogradu, nasilje

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u centru Rijeke: Maloljetnika izuli i tukli ga nogama na podu

Majka je sve prijavila školi i policiji. Iz škole su za RTL rekli kako postupaju po protokolu, a policija je pokrenula kriminalističko istraživanje.

– Policija s nama, kao obitelji, uopće nije kontaktirala. Sigurno se zna da sam ja to prijavila kao nasilje. Tim se i više bojim ponovno ga poslati u razred, tako da za sada ja nemam uopće jasan odgovor kada će se on vratiti u školu, objasnila je majka za RTL.