Pretraga

Uginuo je ježić kojega su učenici cipelarili pred školom

A- A+

Prije nekoliko dana strašan čin dogodio se ispred Osnovne škole ‘Bol’ u Splitu. Skupina nasilnika nogama je brutalno pretukla jež kojega su spasili volonteri Splitskih šapa, ali unatoč svoj veterinarskoj pomoći malenoj životinji nije bilo spasa – preminuo je u srijedu.

Foto: Facebook; Splitske šape

– Na žalost, ježurko nam je uginuo, poručili su kratko putem Facebooka iz veterinarske ambulante u kojoj se liječila životinja koju su prije nekoliko dana pretukli učenici iz Splita.

Izdvojeni članak

Ježurka nije šutiran samo iz lektire: Nemoćnu životinju ispred škole cipelarili učenici

Da je jučer popodne sklopio svoje okice i umno, potvrdili su i iz udruge Splitske šape, čiji su volonteri priskočili u pomoć prolaznici koja je ježa pokušala spasiti od okrutnih osmaša.

– Još jednom ponavljamo da je nama život svake životinje važan i nemamo potrebu ‘mjeriti’ čiji je život važniji. Naslušale smo se i načitale poruka ‘šta se bavite životinjama kad ima gladne dice i ljudi’ i ponavljamo po tko zna koji put: dosadni ste s tim porukama. Borba za društvo bez nasilja, za pravedno društvo u kojem se štite najslabiji ne isključuje borbu za dostojan život životinja, život bez mučenja, ubijanja i napuštanja. Mi ćemo se nastaviti boriti za svaku napuštenu njušku, za svakog šutanog ježa, namlaćenog pasa i ozlijeđenu mačku… a u spomen na ježurka pozivamo i vas da ukazujete na nasilje, da ga prijavite i ne okrećete glavu. Danas jež, maca, pas, a sutra možda vi, poručuju volonteri Splitskih šapa.

Podsjetimo za kraj, i ranije su iz ove udruge apelirali na škole i roditelje da iskoriste mehanizme edukacije djeca o prihvatljivom ponašanju prema slabijima i prema životinjama.

Sutra, kada svoje nasilničko ponašanje s ježa prebace na drugu djecu, bit će prekasno za intervencije.