Pretraga

Uhićen jer se potpisao na klupu

A- A+

U mnoštvu strogih američkih zakona svakim danom nailazimo na nove, zanimljivije i iracionalnije mjere opreza. Većina njih tiče se i tinejdžera. Školski sustav nema tolerancije kad je riječ o neprimjerenom ponašanju. 

Trenutačna školska pravila jako su stroga, što pokazuje i par slučajeva zabilježenih još u 2011. godini. Naime, jednog učenika su uhitili i odveli u policijsku postaju jer se potpisao olovkom na školsku klupu. Drugi su bili suspendirani jer su nosili mobitele na nastavu, a mnogi i zato što u školi nisu nosili određene djelove uniformi. 

Učenici tvrde da je disciplina u školama jako često prestroga i kontraproduktivna. Odrasli neprestano pokušavaju kazniti djecu za sitne prijestupe umjesto da se trude pomoći im na neki način. Također govore da njima ne treba još čuvara i policajaca, već su im potrebna sredstva koja bi ih unaprijedila na nekom važnijem području. Tvrde kako CPS škole troše njihov novac na potpuno krivim mjestima.

Sve to uzrokovalo je i pobunu studenata na tako strog školski sustav. Članovi grupe Voices of Youth in Chicago Education izražavaju svoje nezadovoljstvo postojećim kodeksom ponašanja kakav im je u školi nametnut, a koji moraju poštivati jer ih cijelo vrijeme kontrolira policija.