Pretraga

Umjesto potpunog zatvaranja srednjih škola, jedna županija prešla na B model do kraja polugodišta

A- A+

Do sada je ukupno sedam županija donijelo odluke o prelasku na online nastavu za svoje srednje škole. Neke na dva tjedna, neke do kraja polugodišta. Umjesto potpunog zatvaranja srednjih škola, Krapinsko-zagorska donijela je odluku o prelasku na mješoviti B model do zimskih praznika

Foto: Inga Đuđik/srednja.hr

Krapinsko-zagorska županija sukladno epidemiološkoj situaciji na području županije, daje suglasnost srednjim školama čiji je osnivač,na prelazak na održavanje nastave prema modelu B, odnosno kombiniranom modelu A i C održavanja nastave u razdoblju od 2. prosinca do kraja prvog polugodišta školske godine 2020./2021., stoji u zaključku kojeg potpisuje župan Željko Kolar.

O nastavi u drugom polugodištu, navodi se u istom dokumentu, odlučivat će se sukladno razvoju epidemiološke situacije.

Model B izgleda tako da učenici dio nastave slušaju na daljinu, a dio u školi. B model može se provoditi po principu 3+2, što znači da tri dana grupa učenika ide u školu, a dva nastavu sluša online ili obrnuto, a drugi način je da jedna grupa učenika tjedan dana nastavu ima u školi, a drugi tjedan ‘licem u lice’ u učionicama. Prema trenutnim podacima Ministarsva obrazovanja, ovaj model prakticira tek nešto više od pet posto škola.

Krapinsko-zagorska je osma županija koja je ovi dana donijela odluku o promijeni nastavnog modela za srednje škole.

Izdvojeni članak
Radovan Fuchs

Ministar otkrio do kada će produljiti zimske praznike: Drugi dio njih se ukida

Varaždinska županija s online nastavom za srednje započela je još prošli tjedan, a od prošlog utorka na online nastavi su srednjoškolci Osječko-baranjske županije. Zbog epidemiološke situacije i srednje škole Međimurske županije od ovog ponedjeljka pa na sljedeća dva tjedna prešle su na online nastavu, a od 14. prosinca prijeći će i sve srednje škole u Primorsko-goranskoj županiji. U Dubrovačko-neretvanskoj na C model prešle su četiri škole iz doline Neretve, u Zagrebačkoj županiji to su učinile sve srednje škole, baš kao i u Vukovarsko-srijemskoj.

Podsjetimo, u tijeku je i javna rasprava oko izmjene Odluke koja bi omogućila produljenje prvog dijela zimskih praznika i ukidanje njihova drugog dijela, a možete joj pristupiti na poveznici.

Umjesto potpunog zatvaranja srednjih škola, jedna županija prešla na B model do kraja polugodišta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap