Pretraga

Umro glumac koji je utjelovio ikonični lik u Harry Potter filmovima: ‘Neopisivo će nam nedostajati’

A- A+

Leslie Phillips, glumac koji je dao glas ‘pričljivom’ šeširu za sortiranje u Harry Potter filmovima, preminuo je u 98. godini života. Od njega su se na društvenim mrežama oprostili fanovi i administratori službene Harry Potter stranice prisjetivši se uloge koju je igrao u serijalu.

harry potter šešir

Foto: Youtube screenshot; Wizarding World

Britanski glumac Leslie Samuel Phillips preminuo je u 98. godini života, javlja CNN. Premda se radi o glumcu starije generacije, naša ga posebno pamti po ulozi koju je imao u Harry Potter filmovima.

‘Neopisivo će nam nedostajati’

Phillips je naime dao glas pričljivom šeširu za sortiranje (eng. sorting hat) od kojega je u prvome filmu strepio protagonist Harry Potter. Bojao se, prisjetimo se i tih trenutaka, da ne završi u Slytherinu. Njegove se noćne more nisu obistinile pa je upao u Gryffindor.

– Nevjerojatno nam je žao čuti da je preminuo divni Leslie Phillips koji je dao glas pričljivom šeširu, s tako neponovljivom duhovitošću i stilom u Harry Potter filmovima. Njegove su riječi bile topla dobrodošlica svim učenicima koji su dolazili u Hogwarts i otkrivali gdje će se najviše uklopiti. Neopisivo će nam nedostajati, objavili su na službenoj Harry Potter stranici na društvenim mrežama.

J. K. Rowling, autorica serije romana o malom čarobnjaku Harryju Potteru, prema kojima su snimljeni filmovi, još se nije javno oglasila povodom smrti glumca.

Proslavio se još 1950-ih godina

Phillips je rođen 20. travnja 1924. u Tottenhamu. Bio je treće dijete u obitelji, a u Chingfordu je završio osnovnu školu. Nakon smrti oca, na inzistiranje majke, odlazi na englesku Italia Conti akademiju na kojoj studira dramu, ples te posebne satove gdje u potpunosti mijenja svoj naglasak.

Vrhunac u glumačkoj karijeri doživljava tijekom 1950-ih godina utjelovljujući uglavnom ‘komičnu’ gospodu. Poznat je po svojoj ulozi u filmovima Carry On i Doctor in the House, a našoj generaciji posebno po tome što je, kako smo i spomenuli, oživio lik pričljivog šešira za sortiranje i Harryja Pottera poslao u Gryffindor.