Pretraga

Užas u Walesu: Autobusom pregazio učenike koji su stajali na nogostupu ispred škole

A- A+

Petero učenika u dobi od 11 do 16 godina stradalo je ispred svoje škole nakon što je na njih naletio autobus. Nakon nesreće i djeca i vozač autobusa su prevezeni u bolnicu, a mještani tvrde kako se vozač vjerojatno onesvijestio za volanom. Policija nije otkrila u kakvom su stanju učenici te se čeka njihova službena izjava.

Foto: Unsplash

Nakon što im je u ponedjeljak završila nastava, učenici su stajali ispred škole u jednom selu u Walesu i čekali prijevoz kako bi otišli svojim kućama. U tom trenutku, prenosi Daily Mail, dok su stajali na nogostupu, na njih je naletio autobus. Prema pisanju britanskih medija, radi se o učenicima od 11 do 16 godina te je njih petero, uključujući vozača autobusa, prevezeno u bolnicu nakon nesreće.

Policija nije otkrila kakve ozljede su zadobili učenici niti u kakvom su stanju. Mještani tvrde kako se vozač vjerojatno onesvijestio za volanom te izgubio kontrolu nad autobusom, no još uvijek se čeka službeno izvješće policije nakon očevida.

– U trenutku nesreće u autobusu nije bilo putnika. Zvali smo zračnu hitnu pomoć te su učenici u bolnicu prevezeni helikopterom, rekli su kratko iz policije za Daily Mail.

Izdvojeni članak
policijski kombi

Autobus koji je prevozio učenike do škole udario u ogradu, nema ozlijeđenih

Još jedna prometna nesreća dogodila se ranije ovog mjeseca na području Walesa kada je automobil naletio na školski autobus koji je prevozio učenike. Kako piše BBC, 31-godišnju muškarac iz nepoznatog se razloga zaletio u autobus i na mjestu preminuo, a u nesreći je ozlijeđeno 17-ero djece.

Policija i forenzičari nisu uspjeli uvrditi zašto se muškarac zabio u autobus, odnosno na automobilu nisu pronađeni znakovi kvara poput otkazivanja sustava kočnica koje bi dovele do nesreće niti je obdukcijom utvrđeno da je vozač automobila preminuo tijekom vožnje.