Pretraga

Školski autobus zabio se u ralicu: Poginuo je desetogodišnji učenik, ozlijeđeno je 13 osoba

A- A+

U njemačkom gradiću Cranzahl, u utorak je došlo do slijetanja školskog autobusa s ceste. U toj je nesreći poginuo jedan učenik, a 13 osoba je ozlijeđeno. Do nesreće je došlo jer je autobus udario u ralicu za snijeg.

Autobusna nesreća

Autobusna nesreća | ilustracija: Canva

Teška nesreća dogodila se u gradiću Cranzahl na istoku Njemačke gdje je došlo do slijetanja autobusa s ceste u kojoj je poginuo 10-godišnji učenik. Osim poginulog učenika, ozlijeđeno je 13 osoba, a neke i teže.

Kako piše Bild, do nesreće je došlo kada je autobus koji je prevozio učenike udario u ralicu za snijeg. Nakon toga je vozač izgubio kontrolu nad vozilom te sletio s ceste, te se autobus zabio u stablo. Desetogodišnji učenik poginuo je na licu mjesta, a teže su ozlijeđeni vozač autobusa i još jedna osoba. Ostaloj djeci iz autobusa pružena je liječnička i psihološka pomoć.

– Ovo su jako ružne vijesti, osobito u ovo predbožićno vrijeme. Suosjećamo s obitelji poginulog dječaka, ali i s obiteljima ozlijeđenih te se molimo za njih i nadamo da će se što prije oporaviti, rekao je Rico Anton, upravnik okruga Erzgebirge.

Izdvojeni članak
policija

U dvjema nesrećama stradali maloljetnici: Jedan pao s bicikla, drugi vozio auto i sletio s ceste

Svoje žaljenje je iskazao i Sebastian Nestler načelnik općine Sehmatahl koji je rekao da je i on otac djece koja još idu u školu te da su on i njegova obitelj iznimno pogođeni time što se dogodilo i suosjećaju sa svim žrtvama i njihovim obiteljima.

– Danas je u našoj kući jako tiho, rekao je gradonačelnik.

Policija iz općine Sehmatal u kojoj se ovo dogodilo, priopćila je da je dio ceste kojom je vozio ovaj autobus, bila prekrivena ledom.