Pretraga

Video: Animirana povijest Euro reprezentacija

A- A+

Ove godine je nekako slabo uzbuđenje oko Europsko prvenstva. Hrvate je poklopio pesimizam vezan uz našu ekipu, te je zemlja s najviše izbornika na svijetu nezadovoljna zadnjim redom, srednjim redom, prvim redom, bočnim redom. Ipak, jedan gol Ircima i sve se okreće za 180 stupnjeva. Kako ne bi doživjeli šok odlučili smo vas malo uvesti, a za tu svrhu će nam poslužiti Guardianovi filmići koji kroz šaljivu animaciju pričaju povijest europskih reprezentacija.

Italija

Talijani su kroz povijest pokazali jednu zanimljivu naviku. Motivira ih varanje. Svaki puta kada se dogodio u njihovoj zemlji kladioničarski skandal i varanje na vrhuncu, oni su došli do finala. Sva sreća za njih, pa je i prošla godina imala jednu takvu aferu. Više o njihovim uspjesima i neuspjesima pogledajte u animiranom filmiću. 

Irska

Naši protivnici iz skupine su bili uvijek bolji u jednom drugom natjecanju na prostoru Europe – Euroviziji. Nadamo se da ćemo nakon prve utakmice u skupini ipak mi biti ti koji će otići pjevajući dalje. 

Engleska

Iskreno, Englezi su možda izmislili nogomet, ali nekako su stali na tome. Osim one pobjede na svojoj travi 1966. godine Gordi Albion nije baš imao nekog uspjeha u velikim natjecanjima. Njihova bahatost i čudni izbor selektora je zapravo jedina konstanta koju su imali kroz godine.

Ove godine su ostali na ideji da im očito treba opet neki lijevi izbornik, ali nekako nisu baš presigurni u svoju savršeni nogomet. Možda ih baš to ove godine odvede do nekog pravog uspjeha. Taj bezobrazni nogomet nikako da se vrati doma. 

Španjolska 

Brate, naporni već ovi Španjolci. Prvo dave cijele godine Barca i Real, pa onda opet reprezentacija njihova gazi sve preko ljeta. Španjolska reprezentacija je zapravo osvojila sve što se dalo osvojiti i zaista se čovjek pita, imaju li smisla sve te priče o nedostatku motivacije.

Samo pogledajte onog Piquea. Čovjek je osvojio Euro, pa Svjetsko prvenstvo, pa Španjolsku ligu, pa Ligu prvaka i onda mu je još cura Shakira. Del Bosque mora dobro razmislit prije nego ga stavi u prvu postavu. Tko kaže da čovjek neće zabit koji autogol i otići na ljetovanje sa curom. A kako je to izgledalo kroz povijest, prije Piquea i Shakire, pogledajte u filmiću TheGuardiana.