Pretraga

VIDEO: Biste li nas pobijedili u kvizu? Probajte odgovoriti na ova četiri pitanja u nekoliko sekundi

A- A+

Završena je i treća runda našeg kviza u kojoj znanja u Europskoj uniji odmjeravaju glavni urednik portala srednja.hr Marko i novinar Hrvoje. Ovoga puta uspješniji je bio Marko, koji je prvi točno odgovorio na tri pitanja o EU. Tako je sada ukupni rezultat 2:1 za Marka.

Foto: Unsplash

Izbori za Europski parlament održat će se 9. lipnja, a uoči njih na društvenim mrežama portala srednja.hr možete pratiti zanimljiv okršaj između šefa i studenta. Naime, naš glavni urednik Marko i novinar Hrvoje u kvizu odmjeravaju znanja o Europskoj uniji.

Pobjednik je onaj tko prvi točnim odgovorima dođe do najvećeg apoena novčanice eura. U prvoj rundi pobijedio je Marko, u drugoj Hrvoje, a u posljednje objavljenoj, trećoj –  ponovno Marko. Trenutni je rezultat, dakle, 2:1.

Izdvojeni članak

VIDEO: Student točno odgovorio na sva pitanja i pobijedio šefa u drugoj rundi kviza

Pitanja treće runde bila su sljedeća:

  • Dan bez kojeg se prometnog sredstva obilježava svakog 22. rujna?
  • Koja država EU koristi najviše energije iz obnovljivih izvora?
  • Koja država članica EU ima najmanji broj stanovnika?
  • Koja europska prijestolnica ima više kanala od Venecije?

Koji su odgovori točni pogledajte u videozapisu ispod, a nakon toga se pridružite i srednja.hr online kvizovima o Europskoj uniji u kojima dijelimo vrijedne nagrade.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem