Pretraga

VIDEO: Gafovi u udžbenicima i pokretanje popularnog studija u novom gradu – ovo su vijesti tjedna

A- A+

U udžbeniku prirode za šesti razred muški spolni organ prikazan je detaljno, dok su autori kod opisivanja ženskog potpuno izostavili vulvu. Doznalo se to u posljednjih tjedan dana kao i da će sporno seksističko pitanje iz udžbenika Politike i gospodarstva ipak biti zamijenjeno. U Splitu užurbano rade na pokretanju studija logopedije, a na stranicama Vlade objavljen je izvještaj o dolasku Plenkovića na sjednicu Savjeta mladih u kojem uopće nema izjava mladih.

Mobitel s prikazom srednja.hr TikTok profila

srednja.hr ima i svoj TikTok profil! | Foto: srednja.hr

U novoj epizodi Newsflasha donosimo pregled vijesti zadnjih tjedan dana. U udžbeniku iz prirode za šesti razred muški spolni organi opisani su detaljno, dok je iz ženskih izostavljena vulva. Profesorica s Pravnog fakulteta rekla je da je to spolna diskriminacija i da udžbenik potiče stid i nesigurnost kod djevojčica.

Seksističko pitanje u udžbeniku Politike i gospodarstva ipak će biti zamijenjeno. Umjesto ‘Želiš li žene u politici?’ ono će glasiti ‘S kojim se preprekama suočavaju žene kada ulaze u politiku?’. Sve je to zahvaljujući zagrebačkoj učenici koja je problem podijelila s Grofom Darkulom. U Splitu se užurbano radi na otvaranju studija logopedije, nadaju se već ove jeseni. Mnoge je nasmijao i natpis domaće trgovine da u njoj istovremeno mogu biti najviše tri srednjoškolca. Filozofski fakultet u Zagrebu povodom otvaranja studija japanologije i sinologije u svom dvorištu sadi japansku trešnju.

Jeste li zadovoljni udžbenicima za osnovnu školu?

Na sjednicu Savjeta mladih Hrvatske stigao je i Andrej Plenković. Na stranici Vlade objavljen je tekst od 1.200 riječi gdje nema ni jedne izjave mladih, već samo kako Plenković hvali svoju Vladu. Učenici su se ovog tjedna ponovno vratili u školske klupe, a bliže se i nacionalni ispiti. Newsflash možete pogledati u videozapisu ispod.