Pretraga

Video: Milijun tinejdžera radosno pristupa mogućem III. svjetskom ratu

A- A+

Svijetom je odjeknula vijest da je Sjeverna Koreja nedavno prekinula sve mirovne ugovore s Južnom Korejom te ukinula ‘vruću telefonsku liniju’ uspostavljenu prije više od 30 godina kao sredstvo direktne komunikacije između dviju vlasti. Vijeće sigurnosti UN-a odlučilo je pooštriti sankcije za Sjevernu Koreju zbog provođenja nuklearnog testa u veljači, zbog čega je SAD-u upućena prijetnja preventivnog nuklearnog napada. Kao logičan nastavak cijele priče je činjenica da Pjongjang radi sve po pitanju pojačanja svoje vojske, a nedavno je objavljen propagandni video na kojemu je prikazano radosno pristupanje srednjoškolaca spremnih ‘uništiti neprijatelje’.

Na pomolu je novi rat za koji se navodi kako bi mogao postati III. svjetski i dovesti do nuklearne katastrofe, a krivac je Sjeverna Koreja koja je burno reagirala na osudu Vijeća sigurnosti UN-a zbog nuklearnog testa u veljači. Pjogjang je prije nekoliko dana objavio kako su prekinuli sve mirovne ugovore s Južnom Korejom te su ukinuli ‘vruću telefonsku liniju’ koja je uspostavljena kao direktno sredstvo komunikacije dviju vlada 1971. godine.

Izdvojeni članak

Deset najjačih vojski na svijetu

Sjeverna Koreja u usporedbi s južnim susjedima ima nadmoćnu vojsku, koja je nedavno ojačana s oko milijun volontera. Naime, Pjogjang je objavio propagandni video u kojemu su prikazani radosni srednjoškolci što im se pruža prilika ‘uništiti neprijatelje’, a među neprijateljima se našao i SAD kojemu je Sjeverna Koreja zaprijetila mogućim preventivnim nuklearnim napadom, prenosi Reuters.

Da su prijetnje ozbiljno shvaćene pokazuje činjenica da je i SAD započeo pripreme pa su se tako bacili na postavljanje novih proturaketnih sustava, no nisu samo spomenute dvije države u opasnosti jer raketni napadi kojima Sjevernokoreanci prijete mogu dosegnuti te ugroziti i Europu.

Pogledajte propagandni video radosnog pristupanja srednjoškolaca Narodnoj armiji.