Pretraga

[Video] Mladi inovator i poduzetnik o školstvu: ‘Profesori su inertni’

A- A+

U našem podcastu ugostili smo inovatora i poduzetnika Alberta Gajšaka. Pričali smo o njegovim izumima, poslu, ali smo se dotakli i školstva.

Marko Matijević i Albert Gajšak razgovarali su u našem podcastu | foto: srednja.hr

Albert Gajšak kritizirao je u našem podcastu online nastavu za vrijeme koronavirusa. Marko ga je pitao je li neki od njegovih proizvoda kompatibilan da uđe u sustav.

– Edukacijski sustav je bitka koju ja ne bih htio voditi jer sam se u više navrata opekao, rekao je Albert.

Nema vremena četiri godine čekati da netko nešto reformira

Izdvojeni članak

[Video] Albert Gajšak, lik koji mijenja način na koji djeca uče

Rekao je da njegovi proizvodi jesu dio kurikuluma po SAD-u, Australiji i Kanadi i to na privatnim institucijama gdje im je to bilo lakše i brže plasirati.

– Bilo koja državna škola, bilo gdje, treba proći jako puno vremena da se nešto stavi u kurikulum, rekao je dodavši da nema vremena četiri godine čekati da netko nešto reformira da on tamo stavi svoj proizvod, već mora ići dalje.

Rekao je da u našem školstvu ima jako puno svijetlih priča, ali i jako puno ljudi koji se ne trude.

‘Neki još koriste grafoskop’

Komentirao je da su škole nedovoljno opremljene, ali i da onda kada dobiju opremu, škola ih koristi na potpuno pogrešan način.

– Sve je to jako sporo, inertno i plastično, dodao je.

– Svi profesori su inertni, neki koriste grafoskope i pričaju da kod njih neće biti prezentacija, komentirao je naš gost što možete poslušati u kratkom videu niže. Na kraju je dodao da nema kredibilitet da toliko kritizira jer ni sam ne zna kako bi pristupio rješenju problema, ali da vidi očite nelogičnosti u tom sustavu.

Cijeli podcast pogledajte ovdje