Pretraga

Učenicima i studentima inovatorima uručena priznanja i nagrade vrijedne ukupno 200.000 kuna

A- A+

Mladi inovatori su i ove godine nagrađeni na Digitalnom inkubatoru. U ponedjeljak su održane prezentacije šest timova najinovativnijih učenika i studenata koji su za svoj trud nagrađeni vrijednim nagradama ukupnog iznosa od 200.000 kuna.

digitalni inkubator

Foto: Mirko Czukor

U velikoj završnici Digitalnog inkubatora by Hrvatski Telekom u organizaciji Instituta za inovacije održane su prezentacije najuspješnijih timova učenika i studenata i dodijeljene su im vrijedne nagrade ukupnog novčanog fonda od 200.000 kuna. Više od 2.500 prijavljenih učenika osnovnih i srednjih škola te studenata iz cijele Hrvatske proteklih je nekoliko mjeseci razvijalo vlastita inovativna rješenja i jačalo svoje kreativne potencijale, a oni najuspješniji su sav uloženi trud pokazali u velikom finalu. Održane su prezentacije šest najboljih timova u osam različitih kategorija i natječaja, nakon kojih je stručni žiri u svakoj kategoriji odabrao tri najbolja projekta kojima su dodijeljene vrijedne novčane i druge nagrade.

Priznanja za učenike

Najbolji tim među osnovnim školama činili su učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške koji su razvili Smarty aplikaciju za pomoć u učenju i unapređenju obrazovanja, dok su u sklopu srednjih škola pobijedili učenici Ekonomske i upravne škole Osijek koji su razvili Likvidatory – inovativnu društvenu igru koja pomaže povećati poduzetničku pismenost.

Institut za inovacije je posebna priznanja ‘Mentor inovator’ dodijelio i profesorima koji su se istaknuli kao mentori i bili kontinuirana podrška i motivacija učenicima u cijelom inovativnom procesu. Priznanje su dobili Božica Berc iz Osnovne škole Josipa Broza Kumrovec u kategoriji osnovnih škola te Sandi Duk Pritišanac iz Ekonomske i upravne škole Osijek u kategoriji srednjih škola. Posebna nagrada i titula ‘Škola za inovacije’ uručila se školama koje značajno potiču inovativnost i proaktivnost kod učenika, a to su Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar i Srednja škola Zlatar.

Izdvojeni članak
varaždinska županija državna natjecanja

Županija na sjeveru Hrvatske pohvalila svoje učenike prvake na natjecanjima, imaju ih čak 33

Priznanja za studente

Osim učenika, svoje prezentacije održali su i studenti koji su odgovarali na izazove pojedinih industrija i vodećih kompanija u regiji pa su tako za natječaj Hrvatskog Telekoma pobjedu odnijeli Antonija Orešković, Tea Olivari, Jozo Pavlović, Mirna Perić i Marija Pavković Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji su razvili VR ekosustav za razvoj sadržaja i unapređenje iskustva i doživljaja korisnika. Studenti Marta Sudar, Martina Čolakovac i Dino Brkanić Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji su razvili inovaciju u formi aromatiziranog čepa proglašeni su najboljima u sklopu natječaja Jamnice, dok su za se za natječaj PIK Vrbovca najboljima pokazali Fabijan Šiškić, Tajana Pancer i Antonija Štajhofer Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek koji su razvili inovativno pakiranje s indikatorima koji pomažu u očuvanju kvalitete mesa.

Odličan posao odradile su i Maja Sladović i Barbara Šebalj Ekonomskog fakulteta u Zagrebu sa svojim projektom ‘Pevex po tvojoj mjeri’ koji inovativnim poslovnim modelom pomaže korisnicima u realizaciji uradi sam projekata, kojima je uručena 1. nagrada u sklopu natječaja Pevex.

Među najboljima su i Karla Marjan i Ema Petrić Ekonomskog fakulteta u Zagrebu s projektom ASAMI platforme koja služi kao digitalni alat za razvoj novih i inovativnih proizvoda temeljem inputa korisnika i communitya koju su razvijale za natječaj Ericsson Nikola Tesla, a pobijedili su i Dora Ferjančić, Katarina Cvijanović, Filip Slonjšak, Martina Kuzmić i Juraj Obrež Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za natječaj Poliklinike Bagatin koji su razvili inovativnu digitalnu platformu za spajanje ponude i potražnje medicinskih usluga uz pomoć automatizacije i implementacije AI tehnologije.

Izdvojeni članak

Hrvatski studenti za razvoj svoje inovacije dogovorili suradnju s bolnicom u Klaićevoj

‘Hrvatska ima izuzetan potencijal u mladima za stvaranje nove vrijednosti’

Posebna nagrada za generalnog pobjednika Digitalnog inkubatora pod pokroviteljstvom Hrvatskog Telekoma dodijeljena je timu koji se najviše istaknuo među pobjednicima, a to je tim ‘VR projekt’ koji čine prethodno spomenuti Antonija Orešković, Tea Olivari, Jozo Pavlović, Mirna Perić i Marija Pavković.

– Izuzetno smo ponosni na sve ove pametne, talentirane i kreativne mlade ljude koji su zaista dali sebe u projekte koje su razvijali. Cijeli taj svečani dio proglašenja pobjednika je bio izuzetno emotivan za sve. Ne možete ostati ravnodušni kada vidite koliko ta priznanja i pobjede znače mladima, a pogotovo kada i njih same ponesu emocije na pozornici. Sva ta pozitivna energija koju donosi ovaj projekt nekako je eruptirala na ovom finalnom eventu. Hrvatska ima izuzetan potencijal u mladima za stvaranje nove vrijednosti, a upravo je Digitalni inkubator mjesto gdje ćemo ga razvijati i trenirati kako bi gradili bolju budućnost za sve nas, rekao je Filip Vrhovnik, pokretač i voditelj Digitalnog inkubatora.

digitalni inkubator
Share via
Copy link
Powered by Social Snap