Pretraga

VIDEO: Novu epizodu Newsflasha donosimo vam iz Istre – ove stvari o obrazovanju ovdje možda ne znate

A- A+

Najveća osnovna škola u Hrvatskoj nalazi se u Istri – to je Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin s 1.266 učenika. Najveći prosječni broj izostanaka po učeniku prošle školske godine imala je Primorsko-goranska županija, a slijedila je Istarska županija. Studenti u Puli žele imenovati Studentski trg na području oko studentskog doma i menze, a upravo u Puli najbolji maturanti lani su od Grada dobili besplatnu autoškolu.

pula

Pula | foto: Pixabay

Ovog tjedna pripremili smo specijalno izdanje našeg formata Newsflash iz Pule gdje ćemo posjetiti brojne škole i fakultete te napraviti niz lokalnih priča o obrazovanju.

Studenti u Puli, odnosno Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, nedavno je pokrenuo inicijativu za imenovanjem Studentskog trga – Piazza degli studenti u Puli. Naime, prostor oko studentskog doma i menze studenti u Puli žele preimenovati u Studentski trg. Trenutno prikupljaju mišljenja, a onda kreću u službenu proceduru. U Puli su pak lani najbolji maturanti od Grada dobili besplatnu autoškolu.

Izdvojeni članak
dubrovnik

VIDEO: Stigli smo u Dubrovnik, imamo posebnu epizodu Newsflasha – ovo su zanimljivosti o školstvu ovdje

Najveća osnovna škola u Hrvatskoj je u Istri, točnije u Pazinu. Tamošnja Osnovna škola Vladimira Nazora broji 1.266 učenika i 82 razreda. Najveći prosječni broj izostanaka po učeniku prošle školske godine imala je Primorsko-goranska županija, a slijedila je Istarska županija. Riječ je o prosjeku od 95 izostanaka. Osnovnu školu Marije i Line Umag, a potom Srednju školu ‘Vladimir Gortan’ Buje pohađao je naš ovogodišnji predstavnik na Eurosongu, Baby Lasagna. On je radio u školi kao asistent, a otkrio nam je da bi bio učitelj da nije glazbenik.

Najviše prošlogodišnjih maturanata iz Istarske županije upisalo je neki od studija na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Slijede Ekonomski fakultet u Rijeci i Građevinski fakultet u Rijeci. Što studenti mogu studirati na Sveučilištu u Puli i koje smo istarske izraze i riječi naučili, možete pogledati u videozapisu ispod. Pretplatom na srednja.hr možete redovito dobivati najvažniji pregled vijesti iz obrazovanja i znanosti.