Pretraga

VIDEO: Prva uskrsnica nastavnicima, maturant na Eurosongu, rektori na skupu HDZ-a – ovo su vijesti tjedna

A- A+

U posljednjih tjedan dana pisali smo da su na HDZ-ovom saboru u prvim redovima bili rektori iz Osijeka, Splita i Mostara. Maturant Matija novo je pojačanje tima Baby Lasagne za Eurosong, a osmaši pišu zadnje nacionalne ispite. Iako su od zagrebačkog potresa prošle četiri godine, sve srednje škole i fakulteti još nisu obnovljeni. Nastavnicima pak sjeda uskrsnica od 100 eura.

newsflash (3)

Oštećenje od potresa i rektori na HDZ-ovom skupu | foto: Alice Jurak, YouTube

U novoj epizodi Newsflasha donosimo pregled obrazovnih tema u posljednjih tjedan dana. Rektori Sveučilišta u Osijeku, Splitu i Mostaru bili su na HDZ-ovom saboru u prvim redovima. Predsjednik Zoran Milanović nazvao ih je ‘običnim prodanim stranačkim bezveznjacima’.

Nastavnici prvi put dobivaju uskrsnicu od 100 eura. Pisali smo i da će maturant Matija biti bubnjar Baby Lasagni na Eurosongu, a ubrzo nakon Eurosonga pisat će maturu. Od zagrebačkog potresa prošle su četiri godine, obnovljene su sve osnovne škole, dok srednje još nisu. Dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivan Koprić prozvao je rektora Sveučilišta u Zagrebu da informacije o obnovi dobivaju na kapaljku te se zapitao zašto je Sveučilište dobilo novu zgradu na Kajzerici, a oni ne.

Izdvojeni članak
sveučilište u zagrebu, zgrada rektorat

Sad je i to poznato: Sveučilište u Zagrebu u jednom mjesecu na emerituse potroši preko 80 tisuća eura

U tijeku su prijave za Ideju godine, natjecanje srednjoškolaca s poslovnim idejama. Učenici se mogu prijaviti sami ili u timu od troje, a nagrade su vrijedne stipendije. Podsjetimo, lani su pobjedu odnijele učenice s aplikacijom za lov mitoloških bića u Dalmatinskoj zagori.

Hrvatski studiji i Sveučilište u Zagrebu istovremeno su vodili dvije odvojene i identične tužbe protiv DHMZ-a oko posjeda tri zgrade na Kampusu Borongaj. Hrvatske studije taj je spor koštao gotovo 100.000 eura. Učenicima ovog tjedna počinju proljetni praznici, a osmaši pišu i zadnje nacionalne ispite. Cijeli Newsflash pogledajte ispod, a pretplatom na srednja.hr možete redovito dobivati najvažniji pregled vijesti iz obrazovanja i znanosti.