Pretraga

[VIDEO] Ravnatelj osnovne škole fizički nasrnuo na muškarca, djelatnica spriječila veći incident

A- A+

Ravnatelj Osnovne škole Tučepi Damir Jukić prošlog se tjedna fizički sukobio s drugom muškom osobom. Dogodilo se to unutar benzinske stanice u Makarskoj čija se snimka s nadzornih kamera munjevito proširila društvenim mrežama. Jukić je za srednja.hr danas potvrdio da se on nalazi na snimci.

Damir Jukić (desno) udara drugog muškarca
Foto: Facebook screenshot; Dnevna doza makarskog nereda

Snimka sukoba dvojice muškaraca iz Makarske ovih je dana munjevito preplavila društvene mreže.

Ravnatelj išamarao ugostitelja

Snimka dolazi s nadzorne kamere benzinske stanice. Na njoj možemo vidjeti dvoje djelatnika i dvojicu kupaca muškog spola. Muškarci u nekom trenutku upadnu u, kako se čini sa snimke, verbalni sukob, nakon čega jedan od njih udari šamar ovom drugom. Kako se ovaj krene udaljavati, napadač ga udari još jednom, i to šakom u glavu. Kada se napadnuti pokuša vratiti natrag do blagajne, kako bi dovršio kupovinu, muškarac ga ponovno pokuša napasti.

Nakon toga, napadnuti se kupac odluči otići s druge strane blagajne te s djelatnicom razmijeniti novac te dovršiti kupovinu. Na snimci se u tom trenutku vidi i kako djelatnica posprema škarice koje su se nalazile na pultu, što su mnogi okarakterizirali kao trezven potez koji je spriječio potencijalno veći incident. Ni u kojem slučaju, ovo nisu poželjni prizori, no cijela situacija postaje ozbilnija kada shvatimo tko se nalazi na snimci. Napadač, muškarac sa prosijedom kosom, nastavnik je tjelesne i zdravstvene kulture te ravnatelj Osnovne škole Tučepi Damir Jukić. Muškarac kojeg je napao, kako neslužbeno doznajemo, poznati je ugostitelj s makarske rivijere Iko Filipović.

Ravnatelj kaže da osuđuje svaki oblik nasilja

Nedugo nakon što se snimka proširila društvenim mrežama, odlučili smo kontaktirati ravnatelja OŠ Tučepi te ga upitati da nam potvrdi ili demantira da se upravo on nalazi na snimci. Osim toga, pitali smo ga i smatra li da je ispravno postupio te kakva će mu biti sankcija. Jukić je danas za srednja.hr potvrdio da se on nalazi na snimci.

– Potvrđujem da se nalazim na predmetnoj snimci. Naglašavam da osuđujem bilo kakav oblik nasilja, rekao nam je kratko Jukić.

Dodatno je istaknuo kako nije u mogućnosti detaljno komentirati događaj, budući da je postupak u tijeku.

Ova vijest dolazi kao posebno iznenađenje budući da se Jukić kao ravnatelj OŠ Tučepi do sada u javnosti spominjao u izrazito pozitivnom kontekstu. O njemu smo pisali kada je u siječnju krečio zidić ispred škole. Tada ga je fotografirala poznata učiteljica Marlena Bogdanović i objavila na društvenim mrežama.

– Naš novi ravnatelj! Prije nekih 2 mj. dobili smo novog ravnatelja. Taj nema živa mira! Dođe fino obučen, pa odjednom navuče ovaj jednokratni kombinezon i krene u akciju. Nema dana da ne uočim neki popravak, poboljšanje unutar ili oko školske zgrade.
Ravnatelja smo odabrali mi sami. Nitko nam ga nije nametnuo, napisala je učiteljica na Facebooku.