Pretraga

Ravnatelj osnovne škole u Splitu odlazi u mirovinu, a jedini kandidat za to mjesto je – njegov sin

A- A+

U Osnovnoj školi Pujanke dosadašnji ravnatelj Mate Glavinović odlazi u mirovinu. No, ne bi to bila vijest da se za njegovo radno mjesto nije javio samo jedan jedini kandidat i to upravo njegov sin. Ako Školski odbor odobri njegovu kandidaturu, preuzet će mjesto svog oca već od iduće školske godine.

Foto: Osnovna škola Pujanki | Screenshot Google Maps

Ravnatelj Osnovne škole Pujanki na području Splita, Mate Glavinović, završetkom ove školske godine odlazi u mirovinu. Ali, kako je otkrio Dalmatinski portal, na natječaj za novog ravnatelja javio se samo jedan kandidat i to upravo sin ravnatelja, Branimir Glavinović.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, ravnateljev sin zaposlio se u školi prije tri i pol godine kao razredni nastavnik kada je u Osnovnoj školi Mejaši postao organizacijski višak. Novinar Dalmatinskog portala Dragan Miljuš kontaktirao je sadašnjeg ravnatelja škole za komentar.

Izdvojeni članak
pmf novi sad

Profesor napravio eksperiment pa pokazao kako se na faksu namještaju natječaji za posao

– To je bespredmetno za mene. To je njegova odluka i njegovo zakonsko pravo. Mogao se kandidirati svatko tko ispunjava uvjete. Nema tu nikakvih nepravilnosti i sukoba interesa. Natječaj je transparentan i javan i sve ide prema predviđenoj zakonskoj proceduri, rekao je za Dalmatinski portal sadašnji ravnatelj Glavinović.

Natječaj je istekao 23. lipnja, a sada Školski odbor mora odobriti kandidaturu ravnateljevog sina koji bi na tu poziciju trebao doći već iduće školske godine.