Pretraga

Uznemireni profesor u slavonskoj školi urlao na učenike, pozvana i hitna: Čuli smo se s ravnateljem

A- A+

U Tehničkoj školi Požega došlo je do verbalnog incidenta u kojem je nastavnik počeo vikati na učenike, dok je jedan učenik sve snimio. Ravnatelj škole Zoran Galić potvrdio je slučaj, kazavši kako je cilj prvo saznati točne informacije i detalje o tome kako je došlo do navedene situacije te da se provode razgovori s roditeljima i nastavnikom. Također, zbog incidenta je pozvana i hitna pomoć te policija.

Tehnička škola Požega | foto: screenshot Google Maps

Portal 24sata.hr došao je u posjed snimke na kojoj nastavnik Tehničke škole Požega iz nepoznatog razloga urla na učenike. Na toj snimci čuje se vika uznemirenog nastavnika koji viče ‘što nisi rekao’ učeniku koji sjedi u klupi i smije se, dok se u pozadini čuje vika učenika na profesora koji mu govori da se smiri. Ostatak razreda se smijao, a jedan je učenik sve to i snimio. Zbog svega je u školu pozvana i hitna pomoć, prenosi 24sata.hr, jer su, prema riječima ravnatelja procijenjeno ‘da to možda zahtjeva nekakav medicinski tretman.’

Zbog toga smo se javili ravnatelju ove škole, Zoranu Galiću, kojeg smo pitali ima li novih informacija o ovom događaju te je li nastavnik ili netko od učenika sankcioniran. Odgovorio nam je kako razgovaraju s roditeljima učenika, dotičnim nastavnikom i ostalima koji imaju veze sa slučajem.

Izdvojeni članak
Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića tučnjava

Slučaj Strojarska: ‘Učenici su trebali biti izbačeni iz škole, a profesor je trebao dobiti otkaz’

– Po svim relevantnim protokolima u odgoju i obrazovanju, u tijeku su razgovori sa svim učenicima koji su bili nazočni na nastavnom satu kada je došlo do verbalnog incidenta između nastavnika i učenika. Također, vode se razgovori s roditeljima učenika, nastavnikom i ostalim osobama vezanima za slučaj. Cilj nam je prvo saznati točne informacije i detalje kako je došlo do navedene situacije. Upravo iz toga razloga nitko još nije sankcioniran jer za takvo postupanje želimo imati vjerodostojne informacije, rekao nam je ravnatelj Galić.

Potvrdio je i pojasnio kako je hitna pomoć pozvana jer je nastavnik bio uznemiren te im je na prvom mjestu bilo bitno da mu se pruži pomoć. Što se policijske intervencije tiče, iz PU požeško-slavonske potvrdili su za 24sata.hr kako su dobili obavijest o događaju, ali da nije bilo policijskog postupanja.