Pretraga

Video: “Rolanje” jointa kao videoigra?

A- A+

Kako prenosi srpski Telegraf.rs, srpski osnovnoškolci te srednjoškolci zaokupljeni su novom hit igricom naziva “Roll a joint”. Naime,riječ je o igrici u kojoj je osnovni cilj smotati virtualni joint marihuane, potom ga zapaliti i “povući dim”.

Vijest je pokrenuo upravo jedan od profesora,ogorčen takvim načinom zabave te pritom izjavljuje: Bio sam očajan, nisam mogao vjerovati svojim očima! Ta igrica daje detaljne upute o tome kako postati narkoman. Najčudnije od svega jest što se igrica plaća, a oni uspjevaju doći do nje bez plaćanja i onda je daju drugima. Zabrinjava da je igraju djeca koja nemaju ni punih 15 godina! Imam dojam da se unaprijed veoma temeljno pripremaju za konzumiranje droga”.

Beogradska psihologinja Gordana Ačić smatra da je ovakav format videoigrice samo logičan slijed u društvu u kojem je novac vrhovna vrijednost.

“Novac je postao vrhunski prioritet. Proizvodi se sve što je komercijalno i donosi zaradu pa ni ova igrica nije izuzetak.

Smisao svega ovoga je unošenje konfuzije u moralne i duhovne vrijednosti. Zadovoljstva su lažna, trošenje marihuane i droge su imitacija zadovoljstva kao što su, uostalom, i vrijednosti koje propagiraju”.

Zaključno ističe ulogu roditelja te naglašava da je bitno da upravo oni razviju dovoljan stupanj povjerenja sa svojom djecom kako bi im pomogli izgraditi čvrste stavove o takvim pitanjima.

Koliko nam je poznato iz razgovora s hrvatskim srednjoškolcima, takva vrsta videoigre još uvijek nije proširena u njihovim krugovima.

Pitamo se je li ovo znak za zabrinutost ili samo bezazleni pokušaj zarade, što Vi mislite o tome?