Pretraga

Nevjerojatan uspjeh tinejdžera: Postao prvi igrač koji je prešao Tetris u 34 godine postojanja igre

A- A+

Willis Gibson, 13-godišnjak iz Oklahome, postao je prvi igrač na svijetu koji je prešao Nintendovu popularnu igru Tetris nakon 34 godine od njenog izlaska. Gibson je cijeli proces prelaska zabilježio videom na svom YouTube kanalu te je tako ušao u povijest.

Foto: Unsplash

Tinejdžer iz Oklahome u SAD-u, Willis Gibson, postao je prvi igrač koji je prešao Nintendovu popularnu videoigru Tetris. Riječ je o značajanom postignuću, budući da Tetris nitko nije prešao od njegovog izlaska prije 34 godine.

Gibson je cijeli proces prelaska videoigre zabilježio videom na svojem YouTube kanalu, u kojem je vidljivo da mu je trebalo samo 38 minuta da obavi taj proces. Nakon što je stigao do posljednje razine 157, pao je u nevjerici u svoju stolicu te izjavio da će se onesvijestiti i da ne osjeća prste, piše BBC.

– Kad sam počeo igrati ovu igru, nisam ikad očekivao da ću je ‘srušiti’ ili prijeći. Ovaj je prelazak također bio svjetski rekord u ukupnom rezultati, razini, linijama i bodovima, stoji u opisu videa kojeg je objavio 13-godišnji Gibson.

Inače, Tetris je 1984. godino stvorio sovjetski inženjer Aleksej Pajitnov, no pravu je popularnost stekao nakon izlaska na Nintendo Entertainment Systemu (NES) i Nintendovoj Game Boy konzoli 1989. godine. Mehanika igre vrlo je jednostavna, zbog čega je vjerojatno tako i zarazna – igrači slažu padajuće blokove različitih oblika kako bi formirali neprekinute linije, koje se zatim brišu, oslobađajući prostor za nove blokove.