Pretraga

Vuco ‘podržao’ HDZ: Splitu ne trebaju oni koji su ‘završne radove pisali sami kao zadnji jadnici’

A- A+

Siniša Vuco danas je pozvao građane Splita da glas daju Vici Mihanoviću. Pritom je dosta skandalozno istaknuo kako Splitu ne trebaju oni koji se ‘nisu znali snaći niti za vlastite diplome, nego su završne radove pisali sami kao zadnji jadnici’. Nakon objave ovog teksta reagirali su iz HSS-a rekavši da je Vuco bio sarkastičan.

siniša vuco

Siniša Vuco i Krešo Beljak na pressici HSS-a
Foto: Facebook stranica Siniša Vuco official

Siniša Vuco, poznati glazbenik koji se sasvim nedavno neslavno okušao u lokalnoj politici, na društvenim je mrežama uoči drugog kruga izbora odlučio podržati HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Vicu Mihanovića.

‘Ako se nisu pobrinuli za sebe, kako će za nas’

“Ja, Siniša Vuco, pozivam sve Splićanke i Splićane da u nedjelju glasuju za HDZ i Vicu Mihanovića! HDZ je stranka koja najbolje zna kako se to radi i u Splitu i u Dalmaciji već 30 godina. Tu tradiciju nikako ne smijemo mijenjati. Split zaslužuje HDZ, a ne nekakve sveučilišne profesore i ljude koji nikad nisu bili u nikakvom ozbiljnom domoljubnom biznisu”, stoji u početku Vucine poruke na društvenim mrežama.

Nakon toga dodao je i jednu prilično bizarnu opasku ciljajući na Mihanovićevog političkog suparnika Ivicu Puljka, kandidata stranke Centar za splitskog gradonačelnika te poznatog profesora i znanstvenika s Fakulteta za elektrotehniku, strojarstvo i brodogradnju.

“Ne za one koji se nisu znali snaći niti za vlastite diplome, nego su završne radove pisali sami kao zadnji jadnici. Ako se nisu znali pobrinuti za sebe, kako će se Puljak i takvi znati pobrinuti za sve nas? Zato svi na izbore i svi za HDZ”, poručio je Vuco na društvenim mrežama.

https://www.facebook.com/sinisavucosluzbeno/posts/124048579821183

Bio i sam kandidat

Vuco, dakle, na svojim društvenim mrežama mrtvo ozbiljno kritizira sve one koji se “nisu znali snaći niti za vlastite diplome”, pritom posebno aludirajući na one koji su akademske radove izrađivali sami pa ih naziva “zadnjim jadnicima”. Osim ako nije riječ o brutalnom sarkazmu, ova je Vucina poruka, u najmanju ruku, skandalozna.

Osim što je javna osoba, i sam je Vuco sudjelovao u lokalnim izborima kao kandidat Hrvatske seljačke stranke (HSS), i to za, ni više ni manje nego gradonačelnika Splita. Radi se, pojasnimo, o ozbiljnoj parlamentarnoj stranci koja posljednjih nekoliko godina sačinjava opoziciju u Hrvatskom saboru. Vuco je iz gradonačelničke utrke ispao u prvom krugu nakon što ga je podržalo tek 365 Splićanki i Splićana, odnosno 0,55 posto od ukupnog broja glasova. To je ujedno i najgori rezultat među jedanaestoro gradonačelničkih kandidata koji su se u prvom krugu natjecali za čelno mjesto u Splitu.

Dopuna tekstu 27.5.2021. u 19:31 sati

HSS je na Twitteru reagirao na naš članak istaknuvši kako je Vuco zapravo bio sarkastičan.