Pretraga

Zagrebačka županija studentima dodjeljuje stipendije od 14.400 kuna godišnje, a učenicima 7.200 kuna

A- A+

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku i za akademsku godinu 2022./2023. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Broj stipendija je ograničen i stipendije se isplaćuju svih 12 mjeseci, tako da je godišnji iznos stipendije za studente 14.400 kuna, dok je za učenike taj iznos 7.200 kuna.

novac kune

Foto: srednja.hr

Zagrebačka županija osigurala je više od dva milijuna kuna za stipendije za studente i učenike. Ove godine, uz ‘stare’ stipendiste, dodjeljuje se sveukupno 75 novih stipendija i to 45 za učenike i 30 za studente. Natječaj je otvoren i mogu se prijaviti svi s prebivalištem na području Zagrebačke županije do 26. listopada.

Ova stipendija se i studentima i učenicima isplaćuje svih 12 mjeseci, što ispada da studenti na godišnjoj razini dobiju ukupno 14.400 kuna, a učenici 7.200 kuna. Na mjesečnoj razini to je 600 kuna za učenike i 1.200 kuna za studente.

Izdvojeni članak

Ministarstvo otvorilo javni poziv za STEM stipendije od 600 i 300 eura mjesečno

– Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, CNC operater, dentalni asistent, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, vozač itd., objasnili su na web stranici Zagrebačke županije.

Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija. Kako se točno možete prijaviti i koji su vam sve dokumenti potrebni, možete pronaći na ovoj poveznici.

*Napominjemo kako grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije! Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.