Pretraga

Započeo jesenski rok upisa u srednje škole

A- A+

Jesenski rok upisa u srednje škole započinje današnjim danom 19. kolovoza i traje do 24. kolovoza. Kao i na ljetnom roku upisi se obavljaju elektronskim putem, no ovaj put kandidati mogu birati samo škole i programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta.

Kandidati koji se nisu uspjeli upisati u srednju školu na ljetnom roku, od 19. do 24. kolovoza imaju mogućnost ponovno birati obrazovne programe i škole koje žele upisati. Drugim riječima, jesenski upisni rok je započeo današnjim danom, no na ovom roku učenici mogu na svoju listu prioriteta stavljati samo one škole i programe u kojima je ostalo slobodnog mjesta, objavljeno je na stranici upisi.hr.

Izdvojeni članak

Upisi u srednje škole: Složite listu prioriteta

Na listi prioriteta samo škole u kojima nisu popunjene kvote

Za odabir će biti dostupni obrazovni programi isključivo za sljedeće kandidate:

  • koji nisu uspjeli ostvariti pravo upisa u ljetnome upisnom roku

  • koji su kasnije završili osnovno obrazovanje izvan redovnoga sustava obrazovanja u RH

  • koji poprave ocjene iz 8. razreda u jesenskome popravnom roku

    – koji su učenici prvih razreda srednjih škola, nisu uspjeli popraviti ocjene na jesenskom popravnom roku i upisati se u viši razred te žele upisati prvi razred u nekome drugome obrazovnom programu ili školi

  • koji su učenici srednje škole ili učenici koji su u ljetnome roku ostvarili pravo upisa, a žele paralelno upisati glazbeni ili plesni program na kojemu je ostalo slobodnih mjesta.

Popis škola i programa u kojima je ostalo slobodnog mjesta možete provjeriti na sljedećem linku.

Izdvojeni članak

Upisi u srednju školu: Povisili se bodovni pragovi za sve škole

Na jesenskom roku nema produživanja rokova

Kandidati koji su ostvarili pravo upisa u ljetnome roku, kojima je uvjet za upis u određeni program liječnička svjedodžba medicine rada i/ili ugovor o naukovanju, a to nisu učinili u razdoblju od 8. do 18. srpnja, moraju navedenu dokumentaciju dostaviti srednjoj školi od 19. do 21. kolovoza.

U slučaju da potonje ne učine, ti će kandidati izgubiti ostvareno pravo upisa u ljetnome roku te će, ako žele, morati ponovno prolaziti postupak prijava za upis u obrazovne programe tijekom jesenskoga upisnog roka, no samo u programima gdje je ostalo slobodnih mjesta.

Krajnji rok dostave liječničke svjedodžbe medicine rada i/ili ugovora o naukovanju za kandidate koji ostvare pravo upisa u jesenskome upisnom roku je 30. kolovoza 2013. čime će kandidati ispuniti konačne uvjete za upis. No kandidati moraju biti na oprezu i strogo poštovati spomenute datume, jer na jesenskom roku neće biti produžavanja rokova primjerice za dostavu liječničkih svjedodžbi.

Prijavnice koje sadržavaju kandidatovu listu prioriteta zaprimat će se od 24. do 27. kolovoza.