Pretraga

Zašto već šest godina nemamo program za mlade? ‘HDZ to ne zanima’

A- A+

HDZ nije briga za mlade i zato nisu bili u stanju u šest godina donijeti Nacionalni program za mlade. Stav je to mladih SDP-ovaca koji su se, na čelu s Lovrom Lukavečkim, skupili ispred Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

lovro lukavečki

Lovro Lukavečki s mladima iz SDP-a ispred Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade
Foto: SDP PR

Nacionalni program za mlade, to sad već, nažalost, znaju i ptice na grani, ova država nije donijela punih šest godina. Forum mladih SDP-a kaže da je za to kriva vladajuća stranka HDZ, pa su se danas okupili ispred Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kako bi ih upozorili na ‘licemjerje i nesposobnost’.

‘Njih mladi ne zanimaju’

Iako se premijer Andrej Plenković, ističu mladi SDP-ovci, ‘kune’ u mlade, Europska godina mladih bliži se kraju, a njegova Vlada još nije donijela krovni dokument – Nacionalni program za mlade.

– Oni ne samo da nemaju pojma kako vide budućnost za mlade u Hrvatskoj, nego njih zapravo to uopće ne zanima. Njih mladi ne zanimaju i to pokazuju  time da već pet godina nisu u stanju donijeti Nacionalni program za mlade, pa čak ni sada, u Europskoj godini mladih, istaknuo je tom prilikom predsjednik Lovro Lukavečki, predsjednika Foruma mladih SDP-a.

Mladi SDP-ovci ovu su priliku iskoristili i da budu, kako kažu, konstruktivni, iako su prošli svi razumni rokovi.

– Njihov program je  nevjerojatan. Štoviše neviđen – nitko ga nije vidio. No, zato su ovdje danas sa mnom predstavnici Savjeta mladih i mladi iz Rijeke, Siska, Varaždina i Krapinsko-zagorske županije. SDP-ovci su u tim sredinama pokazali da znaju kako se rade strategije za mlade i spremni smo im pokazati, rekao je Lukavečki.

Izdvojeni članak
korupcija

Šestero studenata FPZG-a dobilo Rektorovu nagradu za rad o mladima i korupciji: Evo što su otkrili

Pozvali državnu tajnicu da se vrati u Sisak

Predsjednik riječkog Savjeta mladih, SDP-ovac Luka Čanković istaknuo je kako je njegova stranka u Rijeci u izradu programa za mlade uključila sve. Prije svega mlade, ali onda i roditelje, gradsku upravu, institucije i organizacije civilnog društva. Žalostan je i razočaran, kazao je, zbog nebrige prema mladima na nacionalnoj razini, no ne može ostati stajati po strani i gledati.

– Zato mi je drago da je Forum mladih SDP-a odlučio istaknuti primjer Grada Rijeke koji je ove godine donio novi program za mlade. Stojimo na raspolaganju i želimo pomoći da se konačno nakon pet godina donese Nacionalni program za mlade, istaknuo je Čanković.

Na kraju su pozvali HDZ-ovu državnu tajnicu Željku Josić da se vrati u rodni Sisak gdje je bila kandidatkinja za gradonačelnicu i izgubila od SDP-ove Kristine Ikić Baniček te da će joj ‘pokazati kako napraviti strategiju za mlade’.

Ovo nije prvi put da se mladi iz SDP-a angažiraju oko problema nedonošenja Nacionalnog programa za mlade. Prije dva mjeseca su, u suradnji sa starijim kolegama, organizirali okrugli stol o čemu više možete pročitati ovdje.