Pretraga

Zavod, na kojem Mihanović radi kao nastavnik, izrađuje studije za Lučku upravu, gdje je on ravnatelj

A- A+

Vice Mihanović i Luka Vukić kolege su iz HDZ-a. Rade na Pomorskom faksu, isti su dan branili docenturu, a njihov zavod izradio je barem jednu studiju koju je naručila splitska Lučka uprava. Baš ona Lučka uprava gdje je Mihanović ravnatelj.

vice mihanović

Foto: Screenshot N1, Unsplash; Ana Klaric | ilustracija srednja.hr

Sada već i ptice na grani pjevaju dobro znanu pjesmu o Vici Mihanoviću, HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Splita, kojem su mediji otkrili da je dio doktorske disertacije prepisao od drugih bez navođenja izvora. Radi li se službeno o plagijatu još treba odlučiti povjerenstvo Sveučilišta u Osijeku gdje je sporni doktorat obranjen. No, koje točno povjerenstvo nije jasno, budući da se ono formirano – možemo to slobodno tako reći – raspalo. Ostalo je na jednom članu, a ostalih četvero, iz ovih ili onih razloga, odlučilo je ne raspravljati o ispravnosti disertacije moćnog HDZ-ovca. I dok se u Osijeku lome koplja oko plagijata, iz Splita dolaze nove zanimljive crtice o Vici i njegovom stranačkom kolegi.

Njihov zavod radi studije za Lučku upravu

Široj javnosti poznato je da je Vice Mihanović od 2016. godine ravnatelj Lučke uprave u Splitu. Ta je Lučka uprava od Pomorskog fakulteta naručila jednu zanimljivu studiju. Zanimljivu, jer na Pomorskom faksu kao nastavnik radi Mihanović i barem jedan njegov stranački kolega, poznati splitski HDZ-ovac Luka Vukić.

Naime, Lučka uprava naručila je studiju Okvir za razvoj master plana luke Split 2021-2046, a na njoj su, kako nam je potvrđeno s Pomorskog fakulteta, radili nastavnici Zavoda za menadžment pomorskih tehnologija i Zavoda za nautiku. Prema podacima sa službenih stranica PFST-a, i Mihanović i Vukić nastavnici su upravo na Zavodu za menadžment pomorskih tehnologija. Ponovimo; dakle, nastavnici zavoda na kojem rade Mihanović i kolega Vukić iz HDZ-a, izrađuje studije koje naručuje Lučka uprava, na čijem je čelu upravo Mihanović.

Stranački kolege zajedno pišu barem dva znanstvena rada u koautorstvu s još jednim nastavnikom PFST-a Ivanom Peronjom; “Port Area of the Split Port Authority in the Function of Economic Development: Concessionaires Attitudes” objavljen je 2019. u časopisu Transactions on Maritime Science, a koautori su i članka “Attitudes of the Local Population and Business Stakeholders on the Impact of Cruise Tourism on Destination” objavljenog ove godine u časopisu Naše more: znanstveni časopis za more i pomorstvo. Posebno je interesantna crtica s njihove obrane docenture na Pomorskom faksu.

Izdvojeni članak
vice mihanović

Raspad povjerenstva: Četvero od pet profesora odbilo propitivati doktorat Vice Mihanovića

Isti dan, ista komisija

Poveznice tu ne staju, a posebno je interesantna crtica s njihove obrane docenture. Mihanović, podsjetimo, na Pomorskom radi u dvadeset posto radnog opterećenja, a zvanje docenta u području tehničkih znanosti, polju tehnologija prometa i transporta na tom faksu dobio je prije otprilike godinu i pol dana, nakon što je 16. prosinca 2019. održao nastupno predavanje na temu “Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja”. U povjerenstvu za ocjenu tog predavanja sjedili su profesori Pero Vidan i Mihaela Bukljaš te docent Veljko Plazibat.

KOLEGE IZ STRANKE

Dok je Mihanović možda ipak nešto bitniji kao predsjednik splitskog HDZ-a i kandidat stranke za gradonačelnika drugog najvećeg grada u Hrvatskoj, ni Vukić nije, što bi rekli Dalmatinci, ‘za bacit’. Barem za partiju. On je, naime prošle godine u ožujku izabran u izvršni odbor temeljnog ogranka HDZ-a na splitskom Trsteniku.

Ništa to ne bi bilo neuobičajeno da istog dana na istom faksu nastupno predavanje nije imao i njegov stranački kolega Vukić, koji je također izabran u docenta u području tehničkih znanosti, u polju, kao i Mihanović, tehnologije prometa i transporta. Njegova je dodatna specijalizacija, doduše, pomorski i riječni promet, a tema predavanja bila je “Utjecaj eksternih troškova na izbor prometnog pravca”. I u povjerenstvu za Vukićevo predavanje sjedili su profesori Pero Vidan i Mihaela Bukljaš te docent Veljko Plazibat. Vidan je, naglasimo, dekan Pomorskog faksa u Splitu koji se prijašnjih godina našao među izvođačima i voditeljima izrade studija koje je od Pomorskog naručivala upravo Lučka uprava.

Zavod, na kojem Mihanović radi kao nastavnik, izrađuje studije za Lučku upravu, gdje je on ravnatelj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap