Pretraga

Zgrada u Novskoj dobila sasvim neobičnu fasadu

A- A+

Zgrada PISMO Inkubatora koja se nalazi u Novskoj dom je start-up tvrtki u gaming industriji. Ovih dana dobila je pročelje iz budućnosti s kojom su ušli u novu 2020. godinu.

Zgrada PISMO Inkubatora dio je projekta ostvarivanja poduzetničke infrastrukture u Sisačko-moslovačkoj županiji. Ovim projektom najveći fokus je stavljen na razvoj gaming industrije, a osim izgradnje zgrade, provode se šestomjesečne gaming edukacije te je pokrenut četverogodišnji srednjoškolski program Tehničar za razvoj videoigara koji se od jeseni izvodi u Tehničkoj školi Sisak. Nositelji ovog projekta suRazvojna afencija Sisačko-moslovačke županije SI-MO-RA, a partneri su Sisačko-moslovačka županija i Razvoja agencija Zagreb.

Nakon šestomjesečne edukacije svi polaznici dobivaju priliku dobiti poticaje u iznosu od 155.000 kuna za pokretanje vlastite tvrtke, a do sad je to učinilo prkeo 20 bivših polaznika. Svi oni dobili su i prostor za razvoj tvrtke unutar PISMO inkubatora, kao i pomoć mentora.

Među njima su i Mateja Potočki i Stefan Vedrina, koji su odlučili ‘ofarbati’ zgradu inkubatora na njima svojstven način – video projekcijom. Tako su tehnikom mapiranja fasadu zgrade pretvorili u veselu novogodišnju priču i odveli Novsku u budućnost.

Mateja i Stefan oboje su završili tečaj i iskoristili poticaje pa su tako i otvorili svoje tvrtke, „Stegris“ i „Hiroma design“. Njihove tvrtke imaju sjedište u inkubatoru PISMO.