Pretraga

Niču nove start-up tvrtke u Novskoj: Inkubator PISMO postalo središte gaming industrije u Hrvatskoj

A- A+

Gaming industrija u Hrvatskoj postaje sve veća! Upravo je završila šestomjesečna edukacija u Inkubatoru PISMO, a čak 20 polaznika je odlučilo pokrenuti vlastitu tvrtku. Svaki od njih u Novskoj je dobio subvenciju za start-up i mentorstvo.

Pismo Inkubator

Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije „PISMO“ u Novskoj, osnovan je prošle godine s ciljem stvaranja poduzetničke infrastrukture u tom dijelu Hrvatske. Nositelj ovog projekta je Razvojna agencija Sisačko-moslovačke županije SI-MO-RA, a partneri su Sisačko-moslovačka županije i Razvojna agencija Zagreb.

Najveći fokus stavili su na gaming industriju jer upravo ona ima najviše potencijala, što se pokazalo i interesom za aktivnosti unutar ovog projekta. Spomenimo, do sad je otvoren inkubator za edukaciju i start-upove u Novskoj te je pokrenut četverogodišnji srednjoškolski program Tehničar za razvoj videoigara koji se od jeseni izvodi u Tehničkoj školi Sisak.

Upravo je završila šestomjesečna gaming edukacija u Inkubatoru PISMO. Od 23. travnja do 22. listopada polaznici su razvili sve vještine potrebne za razvoj video igara, od izrade grafike do programiranja. Polaznici su savladali osnove C# programiranja i rada u razvojnom okruženju Unity, te naučili kako izraditi likove, okoliš i druge grafike u 3D programu Blender. Sve su to naučili pod vodstvom mentora Zvonimira Mikšića i Dominika Cvetkovskog.

Svi polaznici ove edukacije po završetku imaju priliku dobiti subvenciju od 155 tisuća kuna za pokretanje vlastite tvrtke, kao i pomoć mentora. Tako je nakon ove edukacije čak 20 polaznika odlučilo pokrenuti vlastitu tvrtku u Inkubatoru PISMO, a osim financija i prostora za rad, osigurana im je pomoć kroz mentorstvo stručnjaka u ovom projektu.

Ova edukacija se provodi u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koji nezaposlenim polaznicima osigurava potporu i putne troškove za vrijeme trajanja edukacije. Smatraju kako je upravo to privuklo polaznike iz cijele Hrvatske da se odluče doći u Novsku i zakorače u svijet razvoja video igara.

Niču nove start-up tvrtke u Novskoj: Inkubator PISMO postalo središte gaming industrije u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap