Pretraga

Sastavili pismo ostavke za Barišića: ‘Evo mala pomoć, samo treba znati napravit copy-paste’

A- A+

Inicijativa Građanski odgoj i obrazovanje jedan je od organizatora sutrašnjeg prosvjeda za kurikularnu reformu, kojim se, između ostalog, zahtjeva i ostavka ministra obrazovanja Pave Barišića. Smatraju da osoba koja je pod teretom sumnje za plagijat ne bi smjela voditi obrazovnu reformu, te kako svojim ‘odlukama i prijedlozima pogoduje određenim interesnim skupinama s jasnom financijskom koristi’. Kako bi ministru olakšali put do ostavke, malo su preradili ostavku bivšeg ministra Kirina, uz poruku: ‘Znamo da je nekad teško biti originalan. Evo mala pomoć, samo treba znati napravit copy-paste.’

Izvor: Facebook; Građanski odgoj i obrazovanje

Ostavka Ivice Kirina, prilagođena sadašnjem ministru obrazovanja, prema inicijativi Građanski odgoj i obrazovanje glasi ovako: 

Poštovani gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, 

Podnosim Vam neopozivu ostavku na mjesto ministra znanosti i obrazovanja RH. Smatram to svojim osobnim moralnim činom i dužnošću zbog okolnosti u kojima sam se našao u slučajevima netransparentnog odabira Ekspertne radne skupine, nepoštivanja procedura, plagiranja. Izražavam svoje duboko žaljenje i ispriku svima koji zbog toga, na bilo koji način, povrijeđeni ili im je učinjena šteta, a posebno svim učenicima i učenicama, roditeljima, nastavnicama i nastavnicima. 

Vama gospodine predsjedniče zahvaljujem na ukazanom povjerenju i suradnji, te želim puno uspjeha u daljnjem vođenju Vlade RH.