Pretraga

Đurđevački učenici sudjelovali na programerskim radionicama u Mađarskoj

A- A+

Partneri projekta Robotico iz Mađarske održali su projektnu radionicu za učenike Osnovne škole Csurgo, Osnovne škole Ferdinandovac i Strukovne škole Đurđevac. U prvom dijelu radionice, održane u prostorima Osnovne škole Csurgo, učenici su imali priliku unaprijediti svoje vještine u programiranju za Arduino platformu, a svoje programe testirati na opremi nabavljenoj iz Europskih fondova za potrebe projekta.

Foto: Strukovna škola Đurđevac

U drugom dijelu radionice učenici su posjetili tvrtku Buttner iz Nagyatada. Tvrtka trenutno ima 170493 narudžbi, 80 strojeva i 250 zaposlenika. Za učenike strukovnih škola svako iskustvo povezano s industrijskom proizvodnjom i svijetom rada  odlična je nadogradnja modernim i primjenjivim programima po kojima se učenici školuju. Učenici su obišli proizvodne pogone, iz prve ruke vidjeli rad suvremenih CNC strojeva i CAD/CAM sustava, postavljali brojna pitanja domaćinima i pokazali veliki interes za struku.

Ispred Strukovne škole Đurđevac na radionici su sudjelovali učenici 4.a razrednog odjela (smjer tehničar za mehatroniku): Franko Mladić, Petar Maltar, Tin Zeman, Petar Rogoz i Nikola Vincek. Učenici su bili u pratnji nastavnika Tihomira Robotića, a kako im je bilo, pogledajte u fotogaleriji.