Pretraga

Studijsko putovanje u Poljsku Strukovne škole Đurđevac

A- A+

U sklopu projekta ”Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu”, nastavnici Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac, posjetili su 6. rujna 2023. kompaniju RENEX u gradu Włocławeku, jednu od najvećih i najdugovječnijih poljskih kompanija koja se bavi proizvodnjom i održavanjem elektroničkih uređaja.

Foto: Strukovna škola Đurđevac

U posljednjih 30-ak godina kompanije je evoluirala od lokalnog dobavljača u kapitalnu grupu koja obuhvaća šest subjekata koji funkcioniraju i nadopunjuju jedni druge kompetencijama u industriji elektronike. Zahvaljujući tome, RENEX grupa jača svoju poziciju na tržištu i razvija se i izvan Poljske razvijajući mrežu svojih međunarodnih podružnica i trenutno svoje podružnice ima u Srbiji, njemačkoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj. Dodatno su nam predstavili najnovije tehnologije u elektronskoj industriji u njihovom Tehnološkom centru. Mogli smo vidjeti najnovija rješenja kompanija poput Yamaha, Pace, JBC i Reeco.

Nakon obilaska kompanije nastavnici su posjetili su grad Toruń, rodno mjesto poznatog astronoma Nikole Kopernika i drugi grad po veličini u Kujavsko-pomeranskom vojvodstvu.