Pretraga

Zagrebački faks ima novi studij na engleskom jeziku: Po završetku dobivate i dvije diplome

A- A+

Na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu odnedavno možete studirati na engleskom jeziku i dobiti ne samo jednu, nego čak dvije diplome!

Foto: RGN

Kako to? E pa, ovdje kreće priča o TIMREX programu – to je diplomski studijski program koji vam omogućuje da zaronite u svijet inovativnog istraživanja mineralnih sirovina, a nosi oznaku kvalitete dobivenu od Europskog instituta za inovacije i tehnologiju – EIT RawMaterials konzorcija. Ako upišete diplomski studijski program „Primijenjena geologija i geološko inženjerstvo“, modul „Geologija mineralnih sirovina i okoliša“ na engleskom jeziku, možete sudjelovati u Timrex programu i mobilnosti. Evo kako studij ide: prva godina je u Zagrebu, a onda kreće dvosemestralna mobilnost prema jednom od partnerskih sveučilišta: Sveučilište u Miškolcu (Mađarska), Tehnološko sveučilište u Luleå (Švedska) ili Sveučilište znanosti i tehnologije u Wroclawu (Poljska). Nakon toga dobiti ćete diplomu našeg sveučilišta ali i onu od partnerskog sveučilišta gdje ste proveli drugu godinu.

Ali tu nije kraj. Program nosi i nešto drugo, a ne samo knjige i predavanja. Spremite se za terensku nastavu, društveno angažirano stažiranje, istraživački rad, različite radionice i mnoge druge slične aktivnosti. A vaš diplomski rad? Pa, radit ćete ga uz pomoć mentora s oba sveučilišta na super zanimljive teme o istraživanju mineralnih sirovina.

Nakon svega toga, postat ćete pravi stručnjak u geoznanostima, s fokusom na inovativne metode istraživanja ležišta mineralnih sirovina. Razvit ćete ogromno znanje o geologiji, geofizici te naprednim tehnikama modeliranja i analize podataka. Ako želite biti ekološki osviješteni istraživači, ovo je pravo mjesto za vas! Tu je veliki naglasak na ekološkoj održivosti, društvenoj odgovornosti i podršci šire javnosti prilikom istraživanja mineralnih sirovina, na suradnji s drugim strukama i područjima te na razvijanju kompetencija za inovativnost i poduzetništvo.

Ako ste završili sveučilišni prijediplomski studij Geološkog inženjerstva ili srodni sveučilišni studijski program u području tehničkih ili prirodnih znanosti (na primjer geologija, geofizika, geoznanosti, znanosti o Zemlji, rudarstvo i sl.) u Hrvatskoj ili inozemstvu u trajanju od tri ili četiri godine, imate minimalno 180 ECTS-a i zainteresirani ste za ovakav studij, više informacija možete pronaći na Web stranici programa ili RGN fakulteta ili na društvenoj mreži Twitter. Možda je ovo upravo vaša prilika za dvostruku dozu znanja i iskustva!