Pretraga

Zagrebački faks uspješno surađuje sa srednjim školama: Pozvali i ostale da se jave s idejama za suradnju

A- A+

U sklopu Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje, 13. studenoga 2023., FSB je ugostio nastavnike i ravnatelje iz gimnazija i tehničkih srednjih škola iz Hrvatske. Zagrebački fakultet tom je prigodom dodijelio zahvalnice školama koje su se istaknule po velikom broju učenika upisanih na FSB. Pozvali su i ostale tehničke škole da se jave s prijedlozima za suradnju.

Foto: FSB

Dekan fakulteta prof. dr. sc. Zdenko Tonković istaknuo je želju i spremnost FSB-a da kroz aktivnu suradnju sa srednjim školama nastavi razvijati inovativne programe, radionice i projekte koji će koristiti učenicima i studentima.

Fakultet je tom prigodom dodijelio zahvalnice školama koje su se istaknule po velikom broju uspješnih učenika upisanih na FSB, što svjedoči o njihovom iznimnom uspjehu u području tehničkih znanosti, a među njima su Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Srednja škola Krapina, varaždinske škole Prva gimnazija i Elektrostrojarska škola, zadarska Gimnazija Franje Petrića, te zagrebačke škole Tehnička škola Ruđera Boškovića, X. gimnazija Ivan Supek, Gimnazija Lucijana Vranjanina, III. gimnazija, V. gimnazija i XV. gimnazija.

Nazočnim nastavnicima profesori FSB-a prezentirali su sljedeće projekte koje provode kao partner sa školama:

Uz nastavnike, FSB je 15. studenoga 2023. ugostio i učenike srednjih škola iz cijele Hrvatske s ciljem približavanja FSB-a budućim studentima.

Fakultet je ove godine iselio svoje laboratorije na više lokacija radi cjelovite obnove svih svojih zgrada, pa je umjesto tradicionalnog obilaska laboratorija učenicima približio studije Brodogradnja, Mehatronika i robotika, Strojarstvo i Zrakoplovno inženjerstvo i svemirska tehnika kroz interaktivne prezentacije u novom Sveučilišnom nastavnom centru AGG-FSB, privremenom prostoru koji dijeli sa Arhitektonskim, Građevinskim i Geodetskim fakultetom do povratka u obnovljene prostore.

Učenici su imali priliku sudjelovati i na Sajmu studentskih udruga na kojima  im je atmosferu studentskog života približilo 18 studentskih udruga s FSB-a, ali i FER-a, Medicinskog fakulteta, Veterinarskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta, PMF-a i udruga na razini Sveučilišta.

Također, imali su priliku prošetati izložbenim prostorom Dana karijera gdje su se studentima predstavljale uspješne hrvatske tvrtke kao potencijalni poslodavci.

FSB je izrazito ponosan što je, kroz ulogu mosta između obrazovanja i industrije, u tjednu od 13. do 17. studenog omogućio pravi spoj između učenika, studenata i poslodavaca na jednom mjestu. Izrazito je važno dati mladima uvid u njihovu potencijalnu budućnost kao studenta i inženjera. Napori Fakulteta u tom smjeru nastavit će se kontinuirano kroz cijelu akademsku godinu različitim projektima i inicijativama. Upravo zato, ovim putem FSB poziva sve škole ili zainteresirane subjekte da se jave s idejama za suradnju na e-mail Povjerenstva za odnose s javnošću.

Galeriju slika možete pogledati ovdje. Više o aktivnostima FSB-a možete pratiti na web stranici  te društvenim mrežama FSB-a, Facebooku, Instagramu, LinkedInu i YouTubeu.