Pretraga

TikTok uvodi velike novosti po pitanju komentiranja: Neće svi komentari biti dobrodošli

A- A+

TikTok uvodi novost u komentare na tom servisu. Korisnici će prilikom objave komentara upitnog sadržaja dobiti poruku upozorenja.

tiktok mobitel

Foto: Unsplash; Olivier Bergeron

TikTok izbacuje update vezan za komentare. Radi se o iskočnom prozorčiću koji je će služiti kao upozorenje prilikom komentiranja, kada sadržaj komentara bude neprimjeren ili neljubazan. To je jedna od dvije novosti uvedenih za ‘promicanje ljubaznosti’. Druga novost odnosi se na mogućnost filtriranja svih komentara tako da se pojave samo oni komentari koji su odobreni, piše The Verge.

Poruka koju bi na engleskom trebali dobiti korisnici kao upozorenje prije objave komentara upitnog sadržaja je “woudl you like to reconsider posting this”. U okvirnom prijevodu, TikTok će vas pitati da razmislite želite li komentirati što ste prvotno naumili. Dobit ćete opciju uređivanja komentara ili ga samo objaviti kako je napisan.

Ovakve poruke upozorenja, kako napominje The Verge, već su implementirale druge mreže. Instagram je tako istaknuo da su rezultati uvođenja te novosti obećavajući i da tako mogu potaknuti ljudi da razmisle o onome što su napisali.