Pretraga

4 načina na koje možeš koristiti naš novi sustav učenja

A- A+

Prošlog mjeseca svijetu smo predstavili naš novi sustav učenja. U prvih mjesec dana postojanja zabilježili smo preko 200.000 odgovora na pitanja, preko 6.000 prijavljenih korisnika, a volumen pitanja iz dana u dan raste. Ako se još nisi ulogirao u sustav Kvizova, objasnili smo 4 načina na koji ga možeš koristiti. Sigurno će ti jedan od njih biti koristan!

kvizovi.srednja.hr

kvizovi.srednja.hr

Naš novi sustav učenja možeš pronaći na domeni kvizovi.srednja.hr. Ako se želiš ulogirati u ovaj sustav moraš ostaviti podatke o svojim godinama, stupnju obrazovanja i obrazovnim institucijama koje si završio, a sve to kako bismo mogli pratiti tvoje znanje u odnosu na tvoje vršnjake. Sustav je besplatan za korištenje.

Ono što ti ovaj sustav omogućuje je da osim odgovaranja na pitanja, možeš sam i postavljati pitanja. Zbog tog svojstva, postoji 4 načina na koje možeš koristiti ovaj sustav:

  1. Za otkrivanje onoga što ne znaš

Ovo bi ti trebalo biti jasno jer je to i sam moto ovog sustava. Šalu na stranu – ovaj sustav ti pomaže u otkrivanju onoga što ne znaš tako da prati što si sve i kako odgovorio pa ti na temelju toga predlaže nove teme i nova pitanja na koja bi mogao odgovoriti. Na primjer, ako rješavaš pitanja u podtemi #Napoleon koja se nalazi u temi #Povijest i dođeš do kraja pitanja, sustav će ti preporučiti druge podteme unutar teme #Povijest, kao što su #Diktatori’, #Vladari i sl.

  1. Da postaneš influencer u postavljanju pitanja

Dio zabave u rješavanju kvizova je i čitanje pitanja, zar ne? Neki bi rekli da je dobro pitanje ono koje joker zovi u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš?’ ne može guglati kada ga nazovu. Ponekad su pitanja na kvizovima postavljena na takav način da ne možeš otkriti što te točno traži, a ponekad te mogu navesti na krivi odgovor. Postoje različiti načini postavljanja pitanja, a ti možeš izabrati kakva vrsta postavljača pitanja želiš biti. Svoja pitanja možeš dijeliti na drugim društvenim mrežama i tako započeti graditi svoju influencersku karijeru!

  1. Za bolju pripremu za ispit

Repetitio est mater studiorum nije samo neka latinska izreka koju si naučio u 1. razredu srednje škole. Znanstveno je dokazano da ponavljanje neke informacije pospješuje brže pamćenje te informacije, što znači da je upravo to možda savršena formula za efikasno učenje. I kakve sad ima veze naš sustav s tim? Kada se sljedeći put budeš pripremao za ispit možeš za svaku informaciju koju trebaš naučiti postaviti pitanje. Tako ćeš nekoliko puta ponoviti istu informaciju i to dublje promišljajući o njoj – prilikom postavljanja pitanja dobro ćeš promisliti na koji način ćeš postaviti pitanje; prilikom postavljanja pitanja dobro ćeš promisliti koji je točan, a koji su netočni odgovori; jednom kada dodaš sva pitanja koja si htio, možeš riješiti cijeli kviz i još jednom ponoviti sve informacije.

  1. Pomogni prijateljima i kolegama pripremiti se za ispit

Kako bi pomogao svojim prijateljima, možeš napraviti sve što je navedeno pod točkom 3. (i tako pomoći sebi), ali podijeliti s njima poveznicu na pitanja koja si postavio. Naime, u sustavu je moguće stvoriti privatne podteme u kojima se postavljaju pitanja pa tako do njih mogu doći samo oni koji imaju poveznicu na njih. Na taj način svoja pitanja koja su vezana samo uz jedan test možeš podijeliti sa svojim razredom ili kolegama, a da nitko drugi ne vidi. Budi prvi među svojim prijateljima koji su učinili ovo dobro djelo i pomogli svima, usluga će ti se sigurno vratiti!