Pretraga

7 situacija kada će ti zatrebati studentski paket

A- A+

Jednom kada postaneš student, stvari se naglo promijene. Odjednom te roditelji tretiraju više kao odraslu osobu nego kao dijete, profesori na faksu ti se obraćaju s ‘Vi’ i dobiješ osjećaj da si ipak nešto samostalniji, pogotovo ako odlaziš na studij u drugi grad. Sa studentskim životom dolaze i brojne ‘studentske’ stvari koje ti se počinju nuditi – studentski popusti na kino, autobusne karte ili kazalište, studentska srijeda za izlaske pa i studentski paketi u banci. Mi smo sabrali 7 situacija u kojima će ti studentski paket biti od pomoći!

PBZ aplikacija

Studentski život znači i otvaranje prvog računa u banci! | foto: srednja.hr

Podrijetlo riječi student otprilike bi značilo „onaj koji uči“ što je vrlo logično jer je učenje glavna studentska aktivnost. Zbog toga, studenti u našem društvu imaju posebnu ulogu.

Stoga, ne čudi more studentskih ponuda i mogućnosti koje se nude studentima. Jedna od njih su i studentski paketi u bankama. Velika je vjerojatnost da ćeš baš kad odeš na faks otvoriti svoj prvi račun u banci. Mi smo se, kao iskusni studenti, dosjetili 7 situacija u kojima će ti studentski paket uvelike olakšati tvoj studentski život.

Sljedećih sedam situacija odnosi se na različite pogodnosti koje možeš ostvariti nakon što ugovoriš PBZ Indeks plus studentski paket. Ovaj paket mogu ugovoriti svi studenti – redovni i izvanredni!

1. Kad pronađeš svoj prvi (studentski) posao

Većina studenata uz studij pronađe neki studentski posao. To je pravi posao, samo što je više fleksibilan, kako bi imao dovoljno vremena za predavanja i učenje za ispite. No, da bi te neko poduzeće moglo zaposliti, trebaju potpisati s tobom ugovor. Kako bi dobio mogućnost sklapanja ugovora, moraš se učlaniti u Studentski centar. A kako bi se mogao učlaniti u Studentski centar, potreban ti je žiro račun na koji ćeš primati plaću.

S PBZ Indeks plus studentskim paketom dobivaš PBZ žiro račun s kojim dolazi Visa Classic debitna kartica kojom možeš plaćati na svim prodajnim mjestima i podizati novac na bankomatima.

2. Kad će ti se žuriti na predavanja

Sigurno ćeš se jednom pronaći u situaciji gdje ćeš kasniti na predavanje, a baš ćeš morati stati do dućana kupiti nešto što ti nedostaje. I što će te u toj situaciji spasiti? Kartica s beskontaktnim plaćanjem!

Ova kartica se u PBZ-u naziva Visa Inspire debitna kartica dolazi uz tekući račun, a omogućuje ti brzo i jednostavno plaćanje, tako da možeš brzo platiti i krenuti put faksa! Posebno će ti se isplatiti ako ugovoriš PBZ Indeks plus studentski paket jer tada uz tekući račun u kunama imaš mogućnost korištenja prekoračenja u visini 1000 kn i mogućnost kupovine na rate u visini 1000 kn

3. Kad ćeš morati frendu prebaciti novce jer ti je ono jednom platio ručak

Prijatelji na faksu imaju brojne društvene uloge – oni su tvoj partner na seminaru, oni su tvoja podrška kad padneš ispit, a oni su tu i kad iz nekog razloga nemaš kod sebe novaca da si platiš obrok u menzi. A kad to naprave, red je i vratiti im novce, zar ne? A kako se to danas radi? Preko mobitela!

Za jednostavno prebacivanje novaca na druge račune, plaćanje računa i drugih stvari treba ti digitalno bankarstvo koje se nalazi u PBZ Indeks plus studentskom paketu. Digitalno bankarstvo znači da svojem računu i svim podacima o računu možeš pristupiti putem računala ili mobitela, a omogućuje ti da brzo provjeriš stanje računa, jednostavno i brzo prebacuješ novce svojim kontaktima, uplaćuješ uplatnice brzim skeniranjem i brojne druge stvari. Sve što ti 21. stoljeće i treba ponuditi!

4. Kad želiš kupiti novi mobitel, ali ne želiš baš žicati starce

Postoji mnogo razloga zbog kojih bi si htio nabaviti novi mobitel bez pomoći svojih staraca. Možda samo želiš novi model mobitela, a možda si razbio stari mobitel i hitno ti treba novi. Koji god razlog bio, kao student možeš izvršiti kupnju na rate uz svoju prvu kreditnu Visa Student karticu.

Ova kartica ti omogućuje plaćanje s odgodom plaćanja od 2 do 12 mjeseci, dok se naplata vrši terećenjem tvog PBZ tekućeg računa. Tako možeš kupiti bilo što u vrijednosti do 2.000 kuna, a otplaćivati narednih godinu dana!

5. Kad zaboraviš novčanik, a prijatelja nema na vidiku

Sigurno ti se dogodilo barem jednom da si zaboravio novčanik. I dok ti to do sad možda nije predstavljao problem, na faksu se ovaj problem sigurno neće činiti tako bezazlen. Možda ćeš cijeli dan biti na faksu, u knjižnici, ili na poslu, ili sve u kombinaciji, a vraćanje po novčanik ti neće biti zgodno. U takvim situacijama spasit će te tvoj mobitel i virtualna Visa Inspire kartica. Dodaj Visa Inspire karticu u Google Pay ili Apple Pay te plaćaj beskontaktno putem mobilnog telefona.

Putem PBZ mobilnog bankarstva možeš aktivirati, odnosno, virtualizirati svoju Visa Inspire karticu pa tako možeš izvršiti plaćanje na PBZ POS uređajima u trgovinama samo sa svojim mobitelom.

6. Kad se odlučiš bolje organizirati

Studentski život je za neke i prva prilika da, koliko toliko, samostalno barataju novcima. I to će u tebi otkriti jedan potpuno novi identitet! Neki će biti pretjerano štedljivi, dok će drugi za 10 dana potrošiti svoj mjesečni džeparac. Zapravo, sve što će ti trebati je bolja organizacija i bolji uvid u svoje troškove.

Tu će ti pomoći još jedna pogodnost koju dobivaš kad ugovoriš PBZ Indeks studentski paket, a to je dostava mjesečnog izvatka na e-mail. Kad na jednom mjestu vidiš koliko si puta i kada podigao novce te gdje si sve i kada plaćao karticom, moći ćeš donijeti neke odluke oko svojeg baratanja novcem i na taj način se pomalo učiti odgovornosti.

7. Kad želiš uštedjeti nešto novaca

Ponekad se svi mi želimo i volimo počastiti nečim – od kratkog putovanja do nekog gadgeta ili modnog komada. Sve to zvuči prekrasno, dok se ne dogodi da ti tvoj novčanik to baš i ne dopušta. Ali, zato možeš uštedjeti nešto novaca, čime će i ta nagrada na kraju procesa biti još slasnija.

Kad ugovoriš svoj PBZ Indeks plus studentski paket i aktiviraš mobilno bankarstvo, dobit ćeš i pogodnost štednje pomoću #withSAVE. Ova funkcionalnost mobilnog bankarstva ti omogućuje otvaranje štednog računa na koji uvijek možeš prebaciti dio novaca sa svojeg tekućeg računa, a daje ti i mogućnost automatskih uplata prilikom plaćanja Visa Inspire karticom na POS uređajima. Ovakve male uštede na dnevnoj bazi u konačnici će te dovesti do ostvarenja velikih planova!

PBZ Indeks plus studentski paket nudi ti i više nego što trebaš tijekom studija. Kao što smo već spomenuli, ugovoriti ga mogu svi studenti, redovni i izvanredni, a mjesečna naknada za ovaj paket iznosi od 3,49 kn do 4,98 kn mjesečno, ovisno o veličini paketa.

Sve što ti treba za otvaranje PBZ Indeks plus studentskog paketa je indeks ili potvrda s faksa o upisanoj studijskoj godini, PBZ tekući račun u kunama i pristupnica za Visa student karticu. Ili, bolje rečeno, samo navrati u neku od poslovnica PBZ i sve će to oni riješiti!

_____________________________________________________________________

Tekst je nastao kao dio native studija u suradnji portala srednja.hr i PBZ-a.