Pretraga

[Aplikacija tjedna] Kopiraona ne radi, a trebate skenirati skriptu? Ovaj alat bit će vam koristan

A- A+

Trebate skenirati neki dokument ili dio literature, ali kod kuće nemate skener i ne da vam se do kopiraone? Rješenje nudi aplikacija Simple Scanner, koju možete besplatno preuzeti na svojim mobitelima.

Foto: Unsplash

Od kad su pametni telefoni postali svakodnevica, na tržištu su se pojavile raznorazne korisne aplikacije koje mogu značajno olakšati pojedine radnje. Jedna od takvih upravo je i Simple Scanner, koja korisnicima omogućuje jednostavno skeniranje dokumenata, slika i svega što možete zamisliti, pomoću kamere na mobitelu.

Pri prvom otvaranju ove aplikacije, dočekat će vas početna stranica koja ujedno služi i za mjesto gdje se nalaze sve vaše prethodno skenirane datoteke. Budući da, pretpostavljamo, niste do sad ništa skenirali, potrebno je kliknuti ikonu fotoaparata u donjem desnom kutu.

Screenshot: Simple Scanner

Nakon toga, pripremite željeni dokument kojeg želite skenirati i uperite kameru vašeg mobitela kao da ćete ga uslikati. Ako vam fotografija ispadne malo mutna, nema veze, jer će aplikacija to izoštriti i obaviti svoje. Simple Scanner omogućuje i da obrežete fotografiju prema vašoj želji, pa ako vam je, primjerice, potrebno samo skeniranje pola stranice, i to je moguće.

Screenshot: Simple Scanner

Kada ste završili s obrezivanjem fotografije, moguće je izabrati pojedine filtre za skeniranje. Njih ima, naime, na pretek, no iz našeg iskustva, najkorišteniji će biti onaj prvi ‘B&W1’. Za spremanje dokumenta, potrebno je kliknuti zelenu kvačicu u donjem desnom kutu.

Screenshot: Simple Scanner

Aplikacija će vas na kraju vratiti na početnu stranicu, gdje dugim držanjem na skenirani dokument, možete izabrati opcije za njegovo spremanje u PDF ili JPG formatu. Od tud je, naravno, moguće i slanje tog dokumenta na mail, što može biti izrazito korisno, pogotovo ako ga planirate isprintati.

Svakako valja istaknuti da je moguće direktno učitati fotografiju iz vaše galerije u Simple Scanner, pa tako možete preskočiti nekoliko koraka.