Pretraga

Bili smo na Reboot InfoGameru: Velesajam okupio sve generacije, YouTuberi oduševili najmlađe

A- A+

Zagrebački Velesajam proteklih je dana krcat posjetiteljima, a još tisuće i tisuće zaljubljenika u tehnologiju nastavit će dolaziti na festival sve do nedjelje. Donosimo prve dojmove s jednog od najvećih gaming sajmova u svijetu, Reboot InfoGamera.

Infogamer 2018.

Reboot InfoGamer 2018. foto: Dominik Smolak | srednja.hr

Kao što smo spomenuli u najavi sajma, Reboot InfoGamer održava se u osam paviljona (7, 8, 8a, 9, 10, 11, 11a, 11c i 11d), pa svatko može pronaći ponešto za sebe. Uvodni sedmi paviljon najskrominiji je od svih bogato uređenih dvorana, jer su se u njemu smjestila stara računala, igre, Nintendo konzole i različite makete oko kojih su posjetitelji mogli sjesti za stol.

Raj za gamere

Izdvojeni članak
reboot infogamer

5 razloga zbog kojih ne smijete propustiti 7. Reboot InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu

Naredni paviljoni prepuni su igraćih konzola i uređaja, kao i različitih proizvoda u sklopu tech shopova. Gosti se, neovisno o tome preferiraju li osobna računala ili PlayStation, mogu okušati u igrama poput Fortnitea, FIFA-e, PES-a, LOL-a, CS:GO-a i drugim naslovima koje su organizatori najavili na službenim stranicama InfoGamera.

Veliki multiplayer susreti organizirani su na nekoliko lokacija. Igrači, kojih je u pojedinim online srazovima bilo i više od deset, za pobjedu i nagrade bore se podijeljeni u timove. Posjetitelji njihova takmičenja mogu gledati na velikim platnima.

Festival samo za mlade? Krivo!

Jedno od ugodnih iznenađenja je činjenica da su se na Reboot InfoGameru okupile sve generacije – mladi, stari, djevojke, dječaci, žene, muškarci, cijele obitelji. Roditelji s djecom uživaju u igrama na PlayStationu 4, odrasli sjedaju u stolice koje ih okreću za 360 stupnjeva, cure i dečki igraju nogomet (virtualni, a zatim i pravi).

Kad već pričamo o virtualnom svijetu, VR uređaji apsolutni su hit ovogodišnjeg InfoGamera. Tek kada korisnici naočale isprobaju iz prve ruke, shvaćaju koliko su kompleksne, iako u vanjskim prolaznicima još uvijek mogu izazvati podsmijeh.

Najbolji dokaz da se ne radi o festivalu namijenjenom isključivo mladoj publici su svakodnevna gostovanja stručnjaka iz regije, koji se okupljalu na pozornici te raspravljaju o važnim i ozbiljnim temama iz svijeta tehnologije.

Brižni YouTuberi

Coca-Cola Mainstage i A1 Community Stage glavne su pozornice za okupljanje mladih zvijezda s gostima te svakodnevna darivanja posjetitelja. A1 Community Stage u četvrtak je ugostio popularne YouTube vlogere poput Dukija, Vekija, SupremeNexusa, Domsona… Najmlađi obožavatelji su im nakon dolaska na pozornicu postavljali pitanja, a YouTuberi njima kasnije dijelili poklone. Sutra su na rasporedu još Kika, AdnanBro te Mudja i Chale.

Festival Reboot InfoGamer traje do nedjelje u 20 sati. Naš je zaključak jednostavan – svakako ga se isplati posjetiti.